Обичном на дипломатску офанзиву

Небојша Стефановић Напад Aлбанаца на Србе у Ђаковици је реакциjа на добру дипломатску офанзиву Србиjе и оно што jе српски премиjер успео да избори у Бриселу.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, „Танјуг“

Школство, пусто пруско

Тибор Јона Наш тренутни, „пруски“ систем [образовања], конципиран за потребе 18. века, мора бити трансформисан; а у недостатку других механизама промене, није за замерити ако очекујемо да синдикати просвете погледају преко плате и полутке и учине нешто што ће им дугорочно омогућити не само боље услове рада, већ и више људи способних да им, на обострано задовољство, заради чак и за веће плате.

Тибор Јона, блогер, „Истиномер“

Пратите трагове злата, дијаманата и скелета животиња

Томислав Николић Колонијалне силе су у Африци извлачиле дијаманте, злато, све што се налазило под земљом, па чак у скелете праисторијских животиња. Дошло је време да (мигранти) крену за својим богатством, они траже посао; где је отишла руда, отићи ће и они...

Томислав Николић, председник Србије, за казахстанску телевизију „Хабар“, „Танјуг“

(Вечити) кандидати за посматраче

Томислав Николић Не желимо да признамо независност КиМ ни коју цену, па макар значило да никад нећемо бити у Светској трговинској организацији (СТО), па и у ЕУ. [...] Србија је, после великог застоја у међународним односима, свуда негде на пола пута. Србија је посматрач и у Покрету несврстаних и СТО, Србија је кандидат за чланство у ЕУ... Напустила је Покрет несврстаних, па је сада стигла до посматрача, жели да уђе у ЕУ, стигла је до кандидатуре и преговора око чланства, у СТО је посматрач.

Томислав Николић, председник Србије, за казахстанску телевизију „Хабар“, „Танјуг“