Култура у шок соби

Петар Божовић Овде је културно јавно мњење у несвести, иако у свим областима културе имамо импозантна имена. Ваља се брдо, али баш ме брига, још није дошло близу моје куће, тако они размишљају, и већ је срамотно да треба стално подсећати да за уметнике и лекаре нема политичке партије.

Петар Божовић, глумац, „dnevne.rs“/„Новости“

Стид (не)ће спасити свет

Петар Божовић Живимо од данас до сутра, како живе бескућне породице, а не држава која пледира на озбиљност; порушили смо све системе вредности, готово нико се ничега не стиди. Стид је нестао као карактеристика и вредност човека. [...] Нећемо ми остати гладни, баш би ме било брига да поново једем маст и хлеба, али желим да имам чему да се надам, да будем човек од духа.

Петар Божовић, глумац, „dnevne.rs“/„Новости“

Баук осредњости кружи Твитером

Небојша Крстић Твитераш медиокритет мисли да, ако је већ заштићен анонимношћу, штета да не вређа оног кога у природи од страха не би смео ни да погледа. Тако да је Твитер идеалан медиј за кукавице, хуље и глупаке.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, музичар и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

За краља и српски језик

Небојша Крстић Краљ Петар Други [Карађорђевић] званично је рехабилитован. То је сасвим фер. Он је последњи [краљ] који је знао српски.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и музичар, „Твитер“

Велики Будо (Они више не постоје)

Петар Божовић [Прича] ми је, наравно, блиска, али Црна Гора из моје младости, и Београд у коме сам се школовао, више не постоје. Данас се не зна где је црње – да ли у тој црној, Црној Гори или у Србији, земљама у којима напредак постоји само на насловним странама неких новина и у свакодневним изјавама политичара који тврде да смо успели, да ћемо још више успети, и да све боље и боље живимо.

Петар Божовић, глумац, о филму „Мали Будо“ - причи о Црногорцу који долази на студије у Београд, „dnevne.rs“/„Новости“

Рече им један глумац

Петар Божовић Ето, неки наши људи, заједно са краљицом Елизабетом Другом, показали су ових дана велику бригу око тога шта ће бити са Великом Британијом ако Шкоти на референдуму изгласају осамостаљење. Саосећање са империјом која и дан-данас својом политиком трује по свету, а онда тај исти свет наводи да плаче што је Шкотска покушала да се одвоји, вероватно потиче од тога што ови наши људи још не знају да нам је део земље окупиран и одузет на силу, и неко би то стварно требало да им дојави.

Петар Божовић, глумац, „dnevne.rs“/„Новости“

Нестраначки плурализам или монизам

Небојша Крстић Време је да се неко озбиљан позабави размишљањима професора Михајла Марковића о нестраначком плурализму. Страначки нам никако не иде.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, музичар и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Европскији од Европљана, мигрантскији од миграната

Александар Вучић Србија и њени грађани „европскији” су од самих Европљана по питању мигрантске кризе.

Александар Вучић, премијер Србије, на Стратешком форуму у Бледу, „Танјуг“