Од бебе до локомотиве

Слободан Милошевић Нов премијер треба да буде Милутин Мркоњић. Србији требају милион нових радних места, станови, болнице, школе, путеви, пруге, убрзан раст општег и појединачног стандарда, од беба до пензионера. Србија је у Европи и нема разлога да понизно стоји у било чијем предсобљу. Не постоји срећан просјак. У то име желим још једном да вам поручим да сви заједно имамо обавезу да се боримо за победу, до победе!

Слободан Милошевић, кандидат за посланика, у обраћању главном одбору СПС телефоном из Хага

Црне овце – Србијанцима

Душан Михајловић Зна се да и црна овца бело млеко даје и надам се да ће због тога грађани гласати за храброст и лојалност – да се у парламенту Србије нађу све оне црне овце којима је потребан њихов глас.

Душан Михајловић, председник Либерала Србије, конференција за новинаре

Црне овце – Србијанцима

Душан Михајловић Први смо изашли са слоганом 'Србија Србијанцима'. Нажалост, у Србији много више успеха имају они који су дошли ко зна одакле и које, зато што их онај комшија не познаје, онда је пре за њега него за онога кога зна од малих ногу и зна кад је шта урадио и онда му он не може да буде ништа у Србији, али неко са стране може за њим да пође и да… Тако да, с те стране, ми смо се за то залагали.

Душан Михајловић, председник Либерала Србије, конференција за новинаре

Несумњива сумња

Зоран Живковић Изражавам сумњу да Карла дел Понте ради у изборном штабу социјалиста или радикала. У једном од та два сигурно ради, једино не знам да ли волонтира или уз одређену надокнаду?!

Зоран Живковић, премијер Србије, у Нишу

Равно до дна

Милан Парошки Једино наша опција води у Европу.

Милан Парошки, портпарол коалиције "За народно јединство – Борислав Пелевић и Марјан Ристичевић", "Пинк"

Кампањски рад

Ивица Дачић Па шта ако се мало потучемо?

Ивица Дачић, председник ГО СПС, о тучи присталица СПС-а и ДХСС-а, ТВ "Б92"

Кампањски рад

Владан Батић Немој сада да лажемо, Вељо!

Владан Батић, лидер ДХСС-а, Велимиру Илићу, поводом одлуке о изручењу Милошевића, "Студио Б"

Кампањски рад

Изјаве.нет Трећи канал Хрватске телевизије био препуштен искључиво за предизборну кампању, то је почињало ујутру у осам, ја сам то повремено гледала и ваљала се од смјеха. Био је, рецимо, тип који је дошао и дословно избацио гебис, протезу из уста, ставио је на длан и рекао – ево, ми ћемо им показати зубе, онда је то убацио у чашу, онда је вратио гебис у уста, и ја стварно не знам како се водитељка није збљувала.

Татјана Тагиров, хрватска новинарка, "Радио Б92"

Много лепо и мало тешко

Радован Јелашић Ја бих волео да нам мало буде лепо, па да нам не треба Човић.

Радован Јелашић, председник Економског савета Г17+, о слогану "Кад је тешко – Човић", "Утисак недеље"

Кутак за актуелни тренутак

Милош Јевтић Молимо новинаре да, због актуелности тренутка, питања оставе за други пут.

Милош Јевтић, портпарол Изборног штаба ДС-а, конференција за новинаре

Накнадна обавештеност

Ненад Чанак Руководство Демократске странке морало је бити обавештено о свему што су радили Немања Колесар, Зоран Јањушевић и Чедомир Јовановић. У кадровским променама приликом формирања изборне листе ДС пресвлачи се у чисту кошуљу да би могла да настави са истим прљавим послом.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, "НИН"

Без вожда не ваља

Радош Љушић Ако важи неко проклетство да Срби многе ствари морају често да почињу из почетка, нека парламент Србије одржи седницу у Орашцу, на Сретење, нека тада донесе одлуку о будућем Уставу и о будућем уређењу. То би била и прилика за избор председника државе. Хајде да покушамо да неког између нас поново изаберемо за вожда, а ја једног таквог знам.

Радош Љушић, посланички кандидат на листи ДСС-а, "Б92"

Функције и сласт

Бранислав Лечић Ми нисмо имали власт. Ми смо имали функције.

Бранислав Лечић, министар културе, "Блицњуз"

Ја теби уредниче, ти мени изумитељу

Александар Тијанић Од свих новинара које сам обучавао, најбољи уредник је Богољуб Карић.

Александар Тијанић, новинар, "Блиц"

Ја теби уредниче, ти мени изумитељу

Богољуб Карић Тијанић је изумитељ БК телевизије.

Богољуб Карић, председник БК групе, на прослави 9 година БК телевизије

Политичари нек прескоче!

Драган Јовановић Данилов Ех, дневна политика и дневни политичари! Увек кад помислим на њих, сетим се једног стиха шансоњера Брасанса: Колико би свет био лепши без тих будала. Множина наших политичара су ми дубоко одвратни, јер су допринели да Срби као народ после петог октобра буду руинирани још дубљом, међусобном мржњом. Множина скоројевића, острашћених догмата и политичке шуше и шушумиге доспели су у општем хаосу, мутљагу и транзиционој смутњи на позиције које им ни по чему не припадају.

Драган Јовановић Данилов, песник, "Глас јавности"

Памет будућности

Десимир Тошић Црква је зарасла у браду прошлости. Патријархово писмо о [повратку монархије] посматрам као појаву нове изборне листе, а аргументација коју је патријарх дао је без вредности.

Десимир Тошић, потпредседник Демократског центра, "Независна светлост"

Да и њих ослободимо од Немаца

Душан Ковачевић Филм 'Професионалац' је урађен стопроцентно парама из Србије, зато ће тамо да се вије српска застава. Једном и ми да кренемо на Берлин!

Душан Ковачевић, о одласку у Берлин на доделу "европских оскара", "Трећи канал"

Улагач и прималац

Петар Божовић Држим дијету, морам да ослабим из здравствених разлога. Мој проблем је што када изгубим пет или десет килограма, то за мене не значи ништа и не види се уопште. Са друге стране, на неки начин, поносим се својом масом и била би грехота да се она не види, толико сам улагао у себе.

Петар Божовић, глумац, "ТВ новости"