План, програм и идеја

Б92 Мислим да би доста наших проблема било решено када би се укинуле политичке емисије на телевизији а да се побољша наша фудбалска лига, да буде као у Италији. Треба мало и народ растерити.

Б92, неименовани грађанин у анкети

Политичко васпитање и кућно образовање

Борис Тадић Наши политички ривали радикали имали су саобраћајну несрећу и ми им, збиља, желимо брз опоравак. Упркос нашим великим противљењима, споровима, огромним разликама у политикама, ми смо сународници, живимо у истој држави и желимо нашим ривалима брз опоравак.

Борис Тадић, носилац листе Демократске странке, у Сомбору

Потражња и понуда

Душан Михајловић Свако ко је било када и било зашта био 'црна овца', разумеће шта тражимо, а шта нудимо.

Душан Михајловић, председник Либерала Србије, "Политика"

Сто година напретка

Зоран Живковић Ми смо били свесни да је наша историјска улога, да је наша мисија у ове две, три, четири године да померимо Србију сто година унапред и ми смо то урадили. У односу на децембар 1999, а сада смо у децембру 2003 – сто година смо напредовали.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Политика"

Претње налик на обећања

Ивица Дачић Социјалисти ће по доласку на власт прво спречити оне који су до сада били на власти да побегну из земље.

Ивица Дачић, председник ГО СПС-а, у Пироту

Претње налик на обећања

Добривоје Будимировић Биџа Залажемо се за Србију која ће личити на Свилајнац.

Добривоје Будимировић Биџа, први на листи "Социјалистичка народна странка - Народни блок-генерал Небојша Павковић", у Бору

Претње налик на обећања

Слободан Вуксановић ТВ Пинк је још пре неколико година дефинисала своју судбину као поданичку и полтронску. На њихову несрећу, Србија ће после 28. децембра добити прву стварну демократску власт, а успостављање правне државе задаће коначан ударац онима који фалсификују званичне позиве америчке администрације за присуство Молитвеном доручку, што није ништа ново када сам ја у питању. И то није претња Пинку него обећање.

Слободан Вуксановић, председник Народне демократске странке, "Блиц"

Претње налик на обећања

Борка Павићевић Ако националне мањине остану ван парламента догодиће се оно што се догађало претходних десет година – етничко чишћење.

Борка Павићевић, посланички кандидат на листи "Заједно за толеранцију - Чанак-Каса-Љајић", "Дневник"

Касица узајамне помоћи

Божидар Ђелић Економски програм, с којим Г17 плус излази на изборе, за Србију, која је већ преживела политички експеримент, јесте изузетно опасан економски експеримент чије би последице прво осетили пензионери, инвалиди, просветни и здравствени радници, војна лица, полицајци и сви други који се финансирају из буџета. Имаће 40 посто мања примања.

Божидар Ђелић, републички министар за финансије,"Утисак недеље"

Свима јасно, осим некима

Борис Тадић Неда Арнерић није била у Скупштини. Била је на летовању. И хоћу да се извиним Неди Арнерић што је била проведена кроз очајно време свих ових месеци, јер она апсолутно није крива због тога. Неда Арнерић је рекла да не може више да ћути, а ја сам рекао да ћу јавности саопштити истину.

Борис Тадић, носилац листе ДС-а, "БК"

Свима јасно, осим некима

Александар Радосављевић Имао сам информације и имао сам податке са којима сам се грађанима обратио и заиста нема потребе више говорити. Јасно смо рекли више пута да је госпођа Арнерић била на седници скупштине и имамо податке и информације са којима располажемо. Мислим да око тога више не треба дизати прашину. Кампања траје и мислим да имамо преча посла.

Александар Радосављевић, портпарол ДС-а, "Радио Б92"

Свима јасно, осим некима

Неда Арнерић Свима је све јасно од самог почетка. Нисам гласала. Кад се много ради и жели брже и више него што се може, догађају се грешке. Чекала сам да се моја странка, у коју и даље много верујем, сама прочисти и на чело стану људи који не раде ништа из личног интереса.

Неда Арнерић, члан ГО ДС-а, "Политика"

Свима јасно, осим некима

Наташа Мићић И сама сам сумњала да посланик ДС-а Неда Арнерић није била на седници Скупштине када се гласало о избору новог гувернера Народне банке Србије, али нисам могла то да доказујем.

Наташа Мићић, бивша председница Скупштине Србије, "Бета"

Кад је приправнички – Човић

Небојша Човић Догађало нам се да на високим државним функцијама буду приправници, па смо приправнички и прошли.

Небојша Човић, председник Демократске алтернативе, у Чачку

Нек прославе уместо нас

Матија Бећковић Надам се да нећемо прослављати Јајце 1943. у Орашцу 2004. Ако славимо Јајце, онда имамо и Устав и химну и заставу, а ако славимо Орашац онда немамо ништа. За такву прославу није потребно ићи у Орашац. Можда би било боље замолити суседну државу, па у Јајцу прославити 60 година АВНОЈ-а.

Матија Бећковић, академик и члан Одбора за обележавање 200 година Првог српског устанка, "Блиц"

Квалитет за Европу

Драган Великић Презимити у Европи. Стих који су у  последње време певушили фудбалски тренери, играчи, спортски радници два наша најпопуларнија клуба. Нажалост, и 'Црвена звезда', и 'Партизан' су се опростили од европских такмичења, дакле, презимиће у Србији. Међутим, за разлику од фудбалера, Милошевић и Шешељ ће свакако презимити у Европи. Кандидат за зимовање у иностранству је и генерал Павковић.

Драган Великић, писац, "НИН"

За унуке

Оливера Ковачевић Знам и да је посебна тема колико је коштало то појављивање, па смем само да кажем – толико да и ја, после десет година рада на телевизији, коначно постајем порески обвезник. Иначе, у намери да се фотографишем за насловну страну 'Плејбоја' највише су ме подржали пријатељи, јер су и они то доживели као признање којим ћу моћи да се похвалим и унуцима.

Оливера Ковачевић, водитељ "Клопке" на ТВ Пинк и лице са насловне стране "Плејбоја", НИН"

Карма у аспектима

Јасминка Холцлајтнер Астероид Карма на дан избора налази се изнад Месеца многих кандидата у Близанцима, тако да ће однос снага бити врло натегнут. Коштуничина Карма се налази у Јарцу, знаку у коме је рођен Тадић, а Тадићева Карма у Овну и изнад ње се налази на дан избора Марс у конјункцији са астероидом Србијом који се истовремено налазе изнад Коштуничиног Сунца, Месеца, Меркура и у близини Човићевог Марса. Очигледно да ова тројка може нешто да уради. Лабусов Марс у Водолији је такође јак и у добром аспекту са астероидом Кармом на дан избора. Марс Томе Николића је јак у Шкорпији, али у лошем аспекту са Меркуром у Водолији, због чега не само да он има саобраћајне незгоде, већ често својим изјавама (Меркур) више себи наноси штете него користи.

Јасминка Холцлајтнер, астролог, "Политика"