Кафаница, лудница, судница (и наравно Бора)

Санда Рашковић-Ивић У време када је било баш „густо“ и када није смео да се слуша Бора Ђорђевић јавно, раних деведесетих док је рат трајао, била је кафана „Лудница" поред неуропсихијатријске болнице „Врапче“ [у Загребу]. Ту су се слушале само Борине песме и песме још неких српских певача, али је Бора царевао у тој „Лудници“.

Санда Рашковић-Ивић, психијатар и председница ДСС-а, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Најагресивнији антисрби су бивши Срби

Бора Ђорђевић Ово што се дешава, не треба да чуди, јер потиче од два Србина: [Зорана] Милановића и [Ранка] Остојића. То је наша, интерна мржња. Они морају да буду већи католици од папе, па морају да се истичу.

Бора Ђорђевић, кантаутор и фронтмен „Рибље чорбе“, о мерама и контрамерама Хрватске и Србије у контексту мигрантске кризе, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Ђе год сам (у Хрватској) био, ниђе нисам погинуо

Бора Ђорђевић Прошле године смо ишли из Словеније у Црну Гору, оним ауто-путем који Хрватску кошта ђаво и по, и сликали смо се са цариницима, полицајцима и народом где год смо стајали на [бензинским] пумпама. Ништа непријатно нисмо доживели.

Бора Ђорђевић, кантаутор и фронтмен „Рибље чорбе“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Војводство до Загреба

Бора Ђорђевић „Блиц“ ће бити тужен што су ми ставили у уста „да ми је част да свирам у Загребу“, што нисам рекао. Ја сам својевремено рекао да никада нећу да наступам у Хрватској и Федерацији БХ, и држим се тога, али око Хрватске сам једног момента променио мишљење. Било ми је жао свих тих људи који прелазе толики пут и плаћају скупе карте за концерте у Словенији. Онда сам рекао - када српска власт одлучи да нас званично пошаље у Хрватску да представљамо српску културу, онда ћу отићи у Загреб. Значи, када војвода Тома пошаље војводу Бору, Хрвати ће се радовати. Не разумем, нерационална је та мржња.

Бора Ђорђевић, кантаутор и фронтмен „Рибље чорбе“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Зам(ј)ели га Вучић и контраолуја

Драгољуб Петровић Тај [Зоран] Милановић је мени био некако симпатичан политичар, док нисам приметио неке чудновате појаве код њега у последње време. Пошто га српски медији свакако називају, ја бих га питао оно што се обично у Београду пита: Је ли, сине, на којим си ти дрогама? Понаша се са као да је пао с Марса, а некако се наместио на зицер Вучићу, који не пропушта да поентира. Милановић се понаша као Вучић из претходне инкарнације. Око тих несрећних избеглица, не знам да ли су Хрвати помислили да им правимо контраолују.

Драгољуб Петровић, новинар и колумниста, о хрватском премијеру у контексту мигрантске кризе, „Н1 Пресинг“

И где је уопште тај Њујорк?

Зоран Милановић А ко је уопште тај Николић?

Зоран Милановић, премијер Хрватске, на молбу да прокоментарише сусрет председника Србије са хрватском председницом у Њујорку, према „Политици“

Све за регионалну стабилност (и мир у свету)

Александар Вучић Лично бих разговарао и са црним ђаволом ако је то корисно за Србију и регионалну стабилност, за добре и пријатељске односе међу народима и државама. Можда и није лоше да се види о том питању разлика.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом изјаве хрватског премијера Зорана Милановића да не жели више да разговара с њим, „Танјуг“