(Добро) намазани путером

Јово Бакић Уцењен је свако ко има путера на глави. Чедомир Јовановић је уцењен пословима и другарством са Шиптаром и Кумом. Млађан Динкић се уцењује у вези Националне штедионице. Да ли се ико тога сећа? Он је сада главни човек за преговоре са УАЕ, добио је и јавне похвале од Вучића. Господин Шутановац се уцењује оним што гради на Врачару.

Јово Бакић, социолог, о уцењивачком капиталу Александра Вучића, „(дво)Лични став“ на каналу „youtube“

Ведра чела и образа чиста, познаје се ко је (био) комуниста

Јово Бакић Био сам члан Савеза комуниста и поносим се тиме. Тамо су били само добри ђаци.

Јово Бакић, доцент на Филозофском факултету у Београду, „(дво)Лични став“ на каналу „youtube“

Вечити кандидат за друга члана

Драган Шутановац Био сам у школи у три наврата предложен за члана Савеза комуниста. Био сам председник свега што постоји у основној и средњој школи. Био сам председник и кућног савета.

Драган Шутановац, народни посланик и члан владе у сенци ДС-а, „(дво)Лични став“ на каналу „youtube“

Пановићево откровење

Зоран Пановић Србија има четири јахачице апокалипсе: некомпетентност, корупцију, хипокризију и параноју.

Зоран Пановић, главни уредник листа „Данас“, „Данас“

Једини гарант рата и мира (на Блиском истоку) су САД

Барак Обама Бомбама се не постиже мирно решавање конфликта у Сирији. Руска подршка сиријском председнику Башару ел Асаду осуђена је на неуспех.

Барак Обама, председник САД, о руским ваздушним ударима у Сирији, AFP/„Бета“

Полиграф недеље

Драгољуб Петровић Сваки члан СНС пре би гостовао на полиграфу него у „Утиску недеље“. Зато је „Утисак“ укинут као један застарели метод детектовања истине и лажи, јер је др Небојша Стефановић у међувремену открио очигледне предности полиграфа у односу на Ољу Бећковић. За разлику од госпође Бећковић, полиграф није онако дрзак и безобразан, не упада у реч, не спушта гледаоцима слушалицу, не смеје се цинично с прекрштеним ногама, а у госте зове само вас...

Драгољуб Петровић, колумниста „Данаса“ и „Недељника“, ТВ Н1/„bizlife.rs“

Догађање елите

Небојша Катић Какви смо, то сами најбоље знамо, и мало чиме се можемо похвалити. Бојим се да незреле народе демократија још више уназађује. Преокрет никада не долази демократским путем, јер демократија не ствара услове за то. Преокрет долази када се на сцени појави самосвесна и посвећена елита, а тај тренутак је, мени се тако чини, у Божијој руци. Кажем то зато, јер се тај тренутак не може предвидети. Он се или догоди, или се никада не догоди.

Небојша Катић, економиста, у коментару на свом блогу, „nkatic.wordpress.com“

Кување и препарирање народа

Синиша Ковачевић Одређен нам је путоказ, неопозив смер о коме се не полемише, а нису одрађене неке демократске предрадње. Да би се приступило једној таквој мегалодржави или парадржави [ЕУ], грађани морају да се изјасне. Али не референдумско питање онда када жаба буде скувана, када јавно мнење буде испрепарирано.

Синиша Ковачевић, као председник Српског отаџбинског фронта, БАЛКАН ИНФО на каналу „youtube“

(Немачки) блицкриг на Србију

Предраг Ј. Марковић Наш државни врх је мислио да ће наша максимална кооперативност да смекша ставове Немачке, а видимо да Немачка предњачи у најоштријим захтевима. У почетку су говорили како само треба да будемо кооперативни, па ће Брисел да нас награди за нашу доброту. Међутим, између награде и казне, у случају Косова, нема неке разлике.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, о амандману на Поглавље 35 у преговорима ЕУ-Србија, „Између два петка“ Радио Београда 1

Кад председник владе (добро) подмаже

Емир Кустурица У времену када у свету влада тренд укидања културе, премијер [Вучић] брине и о култури и државним средствима. Кад зашкрипи, помаже и Андрићграду и у Кустендорфу.

Емир Кустурица, филмски режисер, на годишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Блиц“

Реци(те) НЕ Новом светском поретку

Емир Кустурица Боље је рећи НЕ, него понизно климнути главом. Јер ако нам убице узму митове, нема Србије, као што Америке нема без Холивуда.

Емир Кустурица, филмски режисер, о Косову и Метохији на годишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Блиц“

Резервисано само за оне са валидним дипломама

Александар Вучић Понављачи више неће владати Србијом. Она хоће одличне ђаке, хоће да буде најбоља, и само они који су спремни на личну жртву зарад таквих циљева, такви ће моћи њоме да управљају, и тај се стандард више неће мењати.

Александар Вучић, председник СНС-а и премијер Србије, на седмој годишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Н1 инфо“

Знам да вас чека још сто офанзива...

Томислав Николић Издржи, Александре! Биће још теже...

Томислав Николић, председник Србије, на седмогодишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Танјуг“

Рањени председник

Томислав Николић Највише ме боле ударци напредњака. Они који се понекад наљуте на мене, нису у праву, али имају право. Они који глуме да су љути на мене, можда нису добри људи. Не љутим се, али не треба им то. Не можеш да осигураш боље место у друштву тако што вређаш било кога, па и мене.

Томислав Николић, председник Србије и оснивач СНС-а, на седмогодишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Новости дана“ Радио Београда 1

Слику вашу (и своју) љубим

Томислав Николић Нема бољих од вас, а бољи сте него када сам постао председник државе. Бољи сте него када сам донео једну од најтежих одлука у животу, да постанем први председник којем су сви грађани једнаки, а имам љубав само према једној странци - вашој, нашој, мојој.

Томислав Николић, председник Србије и бивши председник СНС-а (2008-2012), на седмогодишњици СНС-а у Центру „Сава“, „Танјуг“

Чувај се Енглеза, нарочито када империјалистичке дарове носе

Емир Кустурица Косово је било почетак империјализма у којем важи „боље роб него фараон“. У томе су предњачили Енглези и није случајно министар иностраних послова Велике Британије донео вест да улазак у ЕУ значи признавање независности Косова.

Емир Кустурица, филмски режисер, на годишњици СНС-а, речи после којих је британски амбасадор накратко напустио салу Центра „Сава“, према „Новостима дана“ Радио Београда 1