Мотокултиватором на Марс!

Драган Маршићанин Пажњу су ми привукле две вести на суседним страницама – слике са Марса, и друга, из Бољевца, како је Србија први пут успела да сама направи мотокултиватор.

Драган Маршићанин, потпредседник ДСС-а, "Утисак недеље"

Харвер и софтвер за лансирање

Чедомир Јовановић Ми смо и хардвер и софтвер промена. Из ДС се свакога дана мора лансирати свежа идеја а да би у сумњичавој Србији која је толико пута преварена, било прихваћено нешто ново, потребно је уверити људе да је то у њиховом интересу.

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС-а, "Новости"

На самом почетку (краја)

Владимир Глигоров Сада нема много смисла говорити о томе шта је требало урадити, много је важније да се земља налази готово на самом почетку транзиције.

Владимир Глигоров, економиста, "Новости"

На самом почетку (краја)

Предраг Симић Опростили смо се од беле шенгенске листе ове године и од студије изводљивости.

Предраг Симић, професор Факултета политичких наука, о одлагању дијалога Брисел-Београд, "Танјуг"

Ухваћен у нераду

Вилијам Монтгомери Није тачно да ја формирам нову владу Србије. Када би то било тачно, то би значило да нисам добро обавио свој посао.

Вилијам Монтгомери, одлазећи амерички амбасадор, "РТС"

Личе на оличење

Драган Маршићанин Они су оличење неуспешне политике, оличење осионе власти, оличење политике деструкције институција, ширења корупције и лоших привредних резултата. Такве људе из ДС-а за које се ово уверење грађана везује, за које грађани везују одговорност за стање у држави, они једноставно у новој влади Републике Србије не желе да виде.

Драган Маршићанин, потпредседник ДСС-а, конференција за новинаре

Догађање народа, ремикс

Жарко Кораћ Неки су мислили да је будућа влада готова, да је Коштуница премијер, Лабус до њега, а онда им се догодио народ и сачувао ДС и њену листу.

Жарко Кораћ, председник СДУ, "Дневник"

Непрелазни Богољуб

Димитрије Боаров Карић се понаша као некаква прелазна влада.

Димитрије Боаров, новинар "Времена", "Б92"

Непрелазни Богољуб

Млађан Динкић Хајка коју против Г17 плус воде медији које финансира Богољуб Карић, поводом инсконструисаног случаја Националне штедионице, јасно показује да постоје неки којима није у интересу да Србија добије владу, коју би водили поштени и некомпромитовани људи.

Млађан Динкић, потпредседник Г17 плус, "Б92"

Непрелазни Богољуб

Богољуб Карић БК Група се никада није бавила проблемом Националне штедионице, а грађани Србије памте да је српска влада у децембру наложила Народној банци Србије и надлежним институцијама да спроведу истрагу о овом случају. Историја напада Млађана Динкића на БК Групу дуга, пуна произвољности, хистерије и жеље за њеним уништењем.

Богољуб Карић, у писаној изјави

Горе од најгорег

Слободан Гавриловић Наше Председништво је после убиства Ђинђића, због потеза које није чинило и одлука које је доносило, много лошије стајало у чланству, с правом, него Влада у грађанству.

Слободан Гавриловић, члан ГО ДС из Ужица, "Време"

Најбоље од најгорег

Вук Драшковић За мене би најбоље било да сада заћутим и да неодговором на питање постанем део заташкавања нечега што се, чини ми се, не сме заташкавати и против чега сам.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "НИН"

Фундаменталиста

Изјаве.нет Др Драган Домазет је вероватно једини министар науке на свету који у више наврата јавно износи да је фундаментална наука непотребна Србији.

др Ружица Николић, научни саветник, "Време"

Гилан, српски пензионер

Макса Ћатовић Велик проблем је и плаћање пореза на промет на сваку ставку у реализовању манифестације и плаћање пореза на промет на цену сваке продате карте. 'Комуна' се с тим први пут срела с тим проблемом приликом организовања концерта групе 'Дееп Пурпле'. Морам да кажем да су учинили велику услугу тиме што су одустали од захтева да платим 20,6 одсто за пензиони фонд за Јана Гилана и екипу.

Макса Ћатовић, власник "Комуне", "Б92"

Имају лаку руку

Душко Марковић Живковић и његова породица не би били живи да је СДБ организовала атентат на њега.

Душко Марковић, шеф СДБ Црне Горе, "Бета"

Имају лаку руку

Миодраг Живковић Ми СДБ никада нисмо доживљавали правом службом државне безбедности. То је служба чије је превасходни задатак да очува ратно профитерски и криминално мафијашки профит неколико црногорских породица на челу са Милом Ђукановић. Ипак, завређује пажњу чињеница да Марковић и његова служба показују велико искуство у делима за која сам их оптужио.

Миодраг Живковић, лидер Либералног савеза Црне Горе, "Бета"

Краљица шећера (еx)

Богдан Тирнанић Питање је да ли се Маријана [Матеус] развела од Миодрага Костића када је био сиромашан или сада кад је, по сопственом признању, остао без динара.

Богдан Тирнанић, новинар, ТВ "Б92"

Слобо, Али Бабо!

Изјаве.нет Овде људи много воле Садама, он је муслиман, сунит. И Али Баба је исто из Багдада, али само нестваран лик, лик из приче, и њега људи овде не воле.

Анвер Јусуф, Палестинац, о разлозима затварања свог ресторана "Али Баба" у Грачаници, "Радио Б92"