Други пут кад копирате – „пејстујте“ ракију

Јанко Веселиновић Зашто сте из закона избрисали ракију, можда због европских директива, јер видим да сте преписивали, буквално „копи-пејст“ директиве ЕУ. Да би закон ступио на снагу треба да га потпише председник, а ја сам сигуран да господин Томислав Николић неће потписати закон којим се укида ракија, зато што он познаје српску традицију и претпостављам да му не би пало на памет да се у његовом мандату укине српско име ракије, зато што се зна да је произвођач ракије која је постала бренд – Томоваче.

Јанко Веселиновић, председник Покрета за Преокрет, у Скупштини Србије, „n1info.com“

Једино је Србија сигурна кућа за плагијаторе

Надежда Миленковић Министарка Словеније је поднела оставку због плагирања. Немачка министарка образовања такође, као и њена колегиница, министарка одбране. Председник Мађарске такође. Премијер Молдавије је поднео оставку због спорне дипломе, а премијер Румуније се одрекао доктората због оптужби да га је плагирао. Забога, оставку је поднео чак и један папа (онај прошли). А код нас нико. Јер, код нас не падају министри и владе, код нас падају сајтови који објављују плагијате и афере.

Надежда Миленковић, маркетиншки стручњак и колумниста, „Пешчаник“

Трошак јаван, услуга тајна

Милан Ћулибрк Анкета о потрошњи домаћинстава показала је да грађани Србије годишње потроше 180 милиона долара - на проституцију. Осим ако нису побркали јавне куће са јавним предузећима. Бога ми, после ове вести нико више неће смети на полиграф! [...] Организатори на ову врсту „услуга“ сигурно нису плаћали ПДВ, порез на плате, доприносе за пензијско и здравствено или животно осигурање, па ни еколошку таксу, а посебно не „фирмарину“.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Адвокатска клетва: дабогда ти политичар био клијент

Тома Фила Лакше је бранити убице него политичаре, нема високопарних разговора, ни нереалних захтева.

Тома Фила, адвокат, према НИН-у

Да уђе у историјске читанке!

Александар Вучић Хоћу због стенограма и историје да кажем колико сам разочаран оним што се десило око Танјуга. Хоћу због стенограма и историје да кажем да сам био против „гашења“ Танјуга.

Александар Вучић, премијер Србије, на седници Владе, „Н1 инфо“

(Не)суђени пси од сламе

Чедомир Јовановић Нисмо у парламенту зато што нисмо хтели да режимо и уједамо.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на прослави десетогодишњице странке у Дому омладине у Београду, „Блиц“

Изданци из отровног грма

Чедомир Јовановић Дачић и Тадић су мени симбол подмуклости, неодговорности и безобразности, чега је препуна наша политика.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, у „Ставу Србије“ на ТВ „Прва“ од 16. фебруара 2014. године, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Између црвеног и белог усијања

Александар Радић Ми на Балкану [ове] 2015. године имамо створен ментални склоп за креирање сукоба. [...] Био сам у граду у Хрватској, из кога сам дошао у Србију, и био затечен да једна нова генерација, која није имала искуство суживота, исијава много више мржње него ми који смо ратовали једни против других.

Александар Радић, војнополитички аналитичар, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Танјуг више не јавља

Иван Тасовац У [приватизацији] је могло да им помогне и сада скандализовано новинарско удружење. Држава то, уместо свих њих, није, опет по закону, смела да ради. Господо, на тај начин сте се, буквално, ауто-угасили... Сада Вам је опет држава крива. И хтели би[сте] да уместо Вас реши и Танјуг и све остале медије које нико неће. Е ту сте се преварили, без обзира на природну људску емпатију према свакоме ко остане без посла.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, Б92

Вучић није видео Тасовца (у вестима Танјуга)

Александар Вучић Иако сам ја био против „гашења“ Танјуга, ти, Тасовац, ниси подметнуо своја леђа, подметнуо си моја леђа, као и обично. [...] Ноћас сам гледао вести, нигде те нисам видео, само сам чуо немушто објашњење Саше Мирковића, где се позива на тачку 141.

Александар Вучић, обраћајући се министру културе и информисања, према „Танјугу“