Коалиција "Да живимо тешко"

Слободан Милошевић То да живимо тешко, грађанима не треба да каже CNN и Дојче веле. То вам кажем ја, ваш председник.

Слободан Милошевић, председник СРЈ, на отварању једног од мостова

Живот и прикљученија

Изјаве.нет Милошевић је рођен у Пожаревцу и одрастао је уз мајку која је, иако самохрана и са великим друштвеним обавезама какве су после рата имали многи чланови КПЈ, настојала да своју децу васпита у духу хуманих вредности. Израстајући из народа, личном храброшћу и родољубљем у најтежим прекретничким временима је државничком мудрошћу и визионарством, чврстим и доследним ставом у одбрани слободе и суверенитета, стекао углед у читавом слободољубивом свету. Личношћу и делом великана, пролазност практичног државничког рада је надвисио стваралачком мудрошћу трајне историјске и националне вредности. Вредност посвећености нашег председника у борби за свој народ већа је јер се на корак од трећег миленијума дешава у времену оштрих ивица моралног посрнућа предводника савремених империјално-фашистичких похода и њихових услужника у притисцима према нашој земљи. Када су пред силом око нас погашена светла слободе и самосталности многих народа, Србија и Југославија са Милошевићем на челу, на Балкану и у Европи остају светионик наде у поробљивачкој бури која прети читавом човечанству.

Одбор за доделу повеља и признања, поводом доделе Велике повеље општине Пожаревца

Нас може само мајка да воли

Неда Арнерић Цео наш народ игра главну улогу у трагичној, крвавој представи коју десет година режира и пише човек који пре свега не воли своје глумце.

Неда Арнерић, глумица, на протесту СЗП-а

Замисли живот у ритму ванредног стања

Драгољуб Жарковић Могу да замислим сценарио по коме ће Милошевић да напуни Скупштину својим људима и прогласи ванредно стање. Он је већ изједначио НАТО авионе и људе с пиштаљкама. За њега је одавно касно, само што његови то крију од њега.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Трговци робљем

Горан Свилановић Нека тргују са Милошевићем, као и до сада.

Горан Свилановић, председник ГСС-а, одговара на питање какве су последице неодласка на луксембуршки Самит ЕУ

Док траје обнова нема конференција

Слободан Черовић Што пре завршимо конференцију за штампу, пре це почети обнова!

Слободан Черовић, министар туризма, ка конференцији за новинаре поводом обнове хотела "Југославија"

Успех над успесима

Ратко Марковић Србија је успела да питање статуса Косова одржи отвореним.

Ратко Марковић, потпредседник Владе Србије, "БК"

Случајни партнер

Вук Драшковић Тражим истину и казне за организаторе и извршиоце злочина. Тражим то брзо. У противном, СПО и ја преузећемо правду у своје руке, а ја, што они добро знају, од 3. октобра живим случајно.

Вук Драшковић, председник СПО, изјава за јавност

Камион за песак и Драшковића

Петар Луковић По теоријама завере, тако популарним у земљи на сред које вековима - каже песма - играју делије, на мети су већ годинама сви: пионири малени, омладинке с пропупелим грудима, покретни и непокретни старци, инвалиди, нејач специјално, лекари нижи од 165 центиметара, маљави, кљасти, интелектуалци који греше у падежима, неписмени, слепи, режим, опозиција, војска, полиција, грађевинске фирме, риболовци... али не и Вук Драшковић. Његов рецентни презир према остатку опозиције, одбијање да се Српски покрет обнове придружи демонстрацијама, упадљиво кокетирање с режимском идејом о ванредним изборима (које, неће га мајци, организовати ОЕБС), поништава смислену идеју о завери - али како је највећа грешка ову земљу посматрати смислено-рационално и захтевати од исте (државе) да се смислено-рационално понаша, сасвим је могуће, изгледа тачно, готово да дилеме нема, да је неком негде на памет пало да камионом за песак елиминише Драшковића, упркос логици која је, подсећам, ове просторе напустила још пре дванаест година, бежећи што даље од Србије.

Петар Луковић, колумниста "Ферал Трибјуна"

Компатибилни са 1948.

Прљави инспектор Блажа Цео свет је учесник нечега што се зове '2000. је близу'. А знамо да би слоган за нас био '1948. је поново са вама'.

Прљави инспектор Блажа, рок музичар, "Бре!"

Предности ослобађања од војске

Исидора Бјелица Апсолутно. И мој супруг је, као и главни јунак филма, ослобођен од војске. Шта смо друго могли да радимо?

Исидора Бјелица, сценариста и режисер филма "Дорћол-Менхетн", у "Блицу" одговара на питање је ли и она за време бомбардовања применила рецепт "преживљавање уз што више секса"