Остале (закопане) само патике и дугмићи

Маријан Ристичевић Ово је фотографија из центра Инђије из седмог месеца 2007. године - пословно-стамбени објекат од преко 30.000 квадрата, без грађевинске дозволе. Да би формирали парцелу, мало им је сметао комшија па су и њега живог закопали до појаса. Пошто сам био председник Скупштине [општине Инђија], поставио сам то питање и убрзо био разрешен. На сву срећу, комшију сам откопао на време, остале су му само заробљене патике. Докле ћемо прогонити милионе, а награђивати милионере?

Маријан Ристичевић, председник НСС-а и посланик са листе СНС-а, током расправе у Скупштини Србије о Закону о озакоњењу објеката, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Дуго кретање између дивљања и терапије

Зоран Живковић Ово је дивљање. Зашто? Шта се то сутра спрема. Да ли је угрожен парламент? Да ли влада поново бежи из земље? Да ли поново колективно иде у Русију или на Блиски исток? Да ли неко сутра иде на терапију па не може бити присутан? Све су то питања на која морамо да добијемо одговоре.

Зоран Живковић, председник Нове странке и посланик са листе ДС-а, о „одлагању“ заказане седнице Скупштине Србије за „дан раније“, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Добри жандар Неша

Милорад Вељовић На сву срећу, имам изузетно добру сарадњу са министром полиције. Ја сам ретко срео човека пре свега посвећеног свом послу, крајње одговорног, а сувише скромног човека. Његов долазак је представљао освежење.

Милорад Вељовић, директор полиције, о Небојши Стефановићу, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Оваквог човека сте нашли да вређате

Александар Вучић Изречене су такве речи које ни против кога никада нису изречене. Изречено је то, а ево Вам прочитајте, ако вас није срамота да прочитате, шта најугледнији наши сајтови Б92 и „Блиц“ објављују о мени. Ако можете да прочитате. Ако Вас није срамота. Прочитајте коментаре који пролазе поред модератора и администратора. А те псовке и увреде се читају у њиховим медијима и постоје као нормалне само када су против мене.

Александар Вучић, премијер Србије, „Телепромптер“

Ја боље читам од ђака четвртака (за Вучића нисам сигуран)

Саша Радуловић Позивам премијера Александра Вучића и РТС да заједно јавно прочитамо финансијске извештаје Air Serbia. И једног ученика четвртог разреда.

Саша Радуловић, лидер покрета „Доста је било“ и бивши министар привреде, о Вучићевој изјави, „Твитер“/„bizlife.rs“

Стање на друштвеним мрежама: облачно са пљусковима и грмљавином

Александар Вучић Када сам отишао доле после овога [терористички напади] у Паризу, био сам једини премијер тамо. Тамо су ми рекли - ти си једина будала која ће доле да иде, јер их сви мрзе у целој Европи. И добио сам, наравно, највише негативних коментара на друштвеним мрежама. Мислите ли да сам се због тога узбудио? Ево, толико да вас обавештавам да ћу тамо да одем 2. или 3. децембра.

Александар Вучић, премијер Србије, на трибини на Факултету политичких наука, „Телепромптер“/„youtube“

Миран живот са тешким оптужбама

епископ Василије Качавенда Црква је за све ово што је ових дана говорио Бојан Јовановић о мени знала и пре него што сам, на сопствени захтев, пензионисан. Ни на који начин нисам кажњен од највиших црквених органа, већ сам мирно наставио да живим као пензионисани епископ у Бијељини, чиме је Црква о свему што ми се сада у делу јавности ставља на терет рекла своје.

епископ Василије Качавенда, о опужбама за педофилију, „Вечење новости“

Резултат оправдава средства

Александар Вучић Као Бога вас молим, брините само о резултату, не о емоцијама, већ о резултату… Немојте да размишљате о томе да ли се нешто слаже са оним што вам срце каже, већ какав то резултат доноси.

Александар Вучић, премијер Србије, студентима ФПН-а, на трибини на којој је учествовао и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, „Спутњик“

Неутрално о (војној) неутралности

Александар Вучић Нисмо ми неутрална земља, то морате да прокламујете неутралност, већ желимо да се понашамо неутрално. Ја сам за окретање ка будућности.

Александар Вучић, премијер Србије, о односима Србије и НАТО-а, „Спутњик“

Дивно је видети те опет (без бомби)

Јенс Столтенберг У Београду сам појео први сладолед на Калемегдану и играо с вршњацима „ринге, ринге, раја”, па је зато дивно вратити се овде.

Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО-а, о детињству у Београду, „Политика“

Ми да заволимо џелата, они да замрзе жртве

Александар Вучић Време је за сарадњу [са НАТО-ом], после 16 година сталног развијања мржње и лошег односа према онима који су из нашег угла починили не баш лепе ствари, док је из њиховог угла то мало другачије.

Александар Вучић, премијер Србије, на трибини „Безбедност у Европи” на ФПН-у, на којој је учествовао и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, „Политика“

Таман су нас научили да не једемо и не копирамо

Милисав Петронијевић Kако парламент мисли да са толико новца за административни материјал обавља посао? Предлог скупштинског буџета је као да га је писао Пироћанац.

Милисав Петронијевић, посланик СПС-а, о скупштинском буџету за 2016, „Танјуг“