Радо иде Србин у Црногорце (и обратно)

Момир Булатовић Ми јесмо и Срби и Црногорци. То треба да буде схваћено и враћено на природну матрицу. Још ме је [Милован] Ђилас давно научио - не љуљај, не иди ни лево ни десно, уравнотежи најбоље између српства и црногорства. Када тако буде, Црна Гора ће се вратити својој души, неће се више пребројавати. Што каже Матија Бећковић, Црногорке су једине мајке које рађају децу две националности - једно је Србин, а друго Црногорац.

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998) и бивши премијер СРЈ (1998-2000), „Пресинг“ на ТВ Н1

Служио сам српског (и југословенског) краља

Момир Булатовић Мени је била част да сарађујем са председником Србије Слободаном Милошевићем, са многим људима са којима се нисам слагао. Људима [у Србији] сам говорио - нисам га ја изабрао него ви. Моја дужност је била да као председник Црне Горе сарађујем с њим. Поносан сам што смо сарађивали, иако ризикујем анимозитет многих људи, у њему сам препознао оно што многи људи нису видели. Апсолутно сам убеђен да није ратни злочинац.

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998) и бивши премијер СРЈ (1998-2000), „Пресинг“ на ТВ Н1

Криминалци и криминалци увеоци

Момир Булатовић Они су нас прогласили криминалцима и ставили нас под санкције, онда смо им рекли - сада ћете да видите, понашаћемо се као криминалци. Када су нам укинули санкције, онда је требало да престанемо да се понашамо као криминалци. Неки јесу, а неки нису, и ту је избио неспоразум.

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998), о санкцијама УН према СРЈ (1992-1995), „Пресинг“ на ТВ Н1

Млад, лијеп и одличан

Момир Булатовић Мило Ђукановић је био одличан премијер, најбољи могући премијер са 29 година. Толико је добро радио, нарочито за време санкција када је у немогућим околностима доприносио одвијању нормалног живота.

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998), „Пресинг“ на ТВ Н1

Кирбијева слава

Зорана Михајловић Изгледа да је моја слава важнија од Ивкове славе и да траје више од три дана.

Зорана Михајловић, потпредседник Владе из СНС-а, о својој слави на „којој је био амерички амбасадор Мајкл Кирби али не и функционери СНС-а“, „Бета“