Операција „хиџаб“, Карићева верзија

Операција „хиџаб“, Карићева верзија У Истанбулу смо једва, захваљујући интервенцији наших људи, успели да се укрцамо на лет за Техеран. Ушли смо само ми, а пртљаг је остао. У Иран смо стигли с личним пртљагом и домаћини су председници [Скупштине] понудили одећу. И од њих је узела хиџаб и одело. Било је најнормалније да прихвати, јер смо право са авиона отишли на састанке.

Драгомир Карић, посланик Покрета снаге Србије са листе СНС-а, „Новости“/„bizlife.rs“

Као Маја у Техерану

Као Маја у Техерану Исламска Република Иран је земља која, упркос великим притисцима, није признала самопроглашену државу Косово и која је многим гестовима показала поштовање наших државних интереса. Зато сам приликом посете Техерану одлучила да ставим хиџаб који сам добила из Новог Пазара и на тај начин покажем колико ценимо њихов став.

Маја Гојковић, председница Скупштине, о свом облачењу приликом посете Ирану, „Политика“

Споразум о Вучићевој (личној) власти

Андреј Фајгељ Срећом, за Бриселски споразум се још увек не зна ни да ли је уставан, ни да ли је важећи, он почива искључиво на личној власти Александра Вучића. Кад ње не буде било, неће бити ни споразума.

Андреј Фајгељ, универзитетски професор и бивши директор Културног центра Новог Сада, ИН4С

Штафета издаје

Андреј Фајгељ Бриселски споразум је његова прва и највећа издаја, на којој се заснивају све остале. Ту је на самом почетку своје власти направио заокрет и преузео штафету сервилности од Тадића, и са њом отрчао даље него што би се Тадић икада усудио.

Андреј Фајгељ, универзитетски професор и бивши директор Културног центра Новог Сада, о Александру Вучићу, ИН4С

Културна мафија

Андреј Фајгељ Мене је хапсила елитна јединица за борбу против организованог криминала, надлежна за најопасније криминалце, мафију, мреже педофила, али ето, и починиоце вербалног деликта на недељном одмору са породицом.

Андреј Фајгељ, универзитетски професор и бивши директор Културног центра Новог Сада, о свом притварању, ИН4С

Друже Вучићу, ми ти се кунемо...

Андреј Фајгељ Тако смо од двопартијског система који су планирали да нам уведу по америчком моделу на крају завршили одакле смо и кренули, на титоистичком моделу. Добили смо једну партију, леву, несмењиву и тоталитарну. У складу са тим неистомишљенике опет проглашавају за реакционаре, фашисте и народне непријатеље.

Андреј Фајгељ, универзитетски професор и бивши директор Културног центра Новог Сада, о свом притварању, ИН4С