Не могу они да бију колико он може да буде независан

Александар Вучић Научио сам да трпим ударце сваки пут када сам непослушан, када мислим да водим независну и суверену земљу.

Александар Вучић, премијер Србије, приликом сусрета са шефом руске дипломатије, Сергејом Лавровом, „Танјуг“

За „апорт“ спреман

Александар Вучић Рекли смо немачким званичницима „само нам дајте већу улогу и ми ћемо то да урадимо“. Србија је спремна да испуни сваки задатак који јој се постави.

Александар Вучић, премијер Србије, после састанка са шефом немачке дипломатије Франком Валтером Штајнмајером, НСПМ

Тајна операција: „кеса“

Драган Ј. Вучићевић Јесте ли видели да је Зорана Михајловић била у тајној посети председнику Николићу? Није тајно? Ми новинари смо то „провалили“, па смо сликали. Шта је тамо тражила? Да ли и њој треба да верујемо на реч да је тамо причала о Закону о озакоњењу објеката и о викендицама? Ево, то не знам. Али знам да је ушла на састанак са кесама, а да је изашла без кеса.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, о својој најави државног удара, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Витез (новинарског) позива

Александар Вучић Новинар Драган Ј. Вучићевић је човек с којим не делим исте политичке ставове. О њему немам било шта лоше да кажем, сматрам га часним, пристојним човеком. Нећу да учествујем у кампањи против њега, јер мислим да је много бољи новинар од оних који се обично спрдају с њим.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

И огњем и мачем

Александар Вучић Нећу да дозволим било коме у Србији да ме повезује са било каквим криминалом. Гадим се криминалаца и корумпираних бараба, прогоним их на све могуће начине и прогонићу их. Нећу да дозволим да падне сенка на поштење свих оних људи који се против таквих људи боре.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Кунем се да говорим (званичну) истину и само истину

Драган Ј. Вучићевић Пре седам дана сам многе ствари рекао, нико ме није тужио. Да се вратимо на прошлу суботу ујутру овде [на ТВ Пинк], да ли је било шта лаж?

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, о својој најави државног удара, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Неко је оклеветао детекторе (за метал и лаж)

Александар Вучић Ја сам тражио додатно да одем на полиграф, да одем на детектор лажи, против чега се води једна страшна кампања. Зашто? Зато што сви лажови беже од детектора лажи. Ако кажу да је то као детектор за метал, па што не прођу кроз детектор за метал?

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1