На бранику турских сељака

Ненад Поповић Уместо да искористи шансу која се српским пољопривредним произвођачима указала на огромном руском тржишту, Влада предлаже да се смањи аграрни буџет за 2016. Просто невероватно. Као да неко намерно подмеће клипове у точкове српских сељака.

Ненад Поповић, председник СНП, о реакцији Владе Србије на одлуку Русије о забрани увоза воћа, поврћа и меса из Турске, „Бета“

Државна паљевина

Ненад Чанак Ако не гори Скупштина Србије, онда ту нема речи о државном удару.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, у контексту најава Драгана Ј. Вучићевића, према НИН-у

Берберница „Коракс“

Предраг Кораксић Corax Сви знате причу о берберину и цару Тројану, и оној рупи коју је берберин ископао и саопштио да цар Тројан има козије уши. Ми такође имамо Тројана [Вучић], наш се труди да те рупе, где год нађе сумњиву рупу, он је затрпава. Таквих рупа, где може да се каже нешто важно и истинито је све мање у овом друштву. Што се мене тиче, ја имам две рупе, а то су лист „Данас“ и портал „Слободна Европа“, где се свакодневно дерем у ту рупу и вичем да је цар го и да су у цара Тројана козије уши.

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста, као добитник награде „Верица Бараћ“ Савета за борбу против корупције, Н1/„bizlife.rs“

Пуноправни (вечити) кандидати

Александар Вучић Ми хоћемо да тешке реформе и свој посао завршимо до 2019. године, а после је на Европској унији да одлучи када ће да нас прими у пуноправно чланство.

Александар Вучић, премијер Србије, N1

Посвећеност притискању

Александар Вучић Захваљујем [Мајклу] Девенпорту на његовој посвећености европском путу Србије, што је умео у правој мери да изврши притисак на нас онда када је то било потребно.

Александар Вучић, премијер Србије, N1