Све је исто само њега нема

Били Кристал Први пут сам био домаћин пре 13 година, када је све било сасвим другачије – тада је председник САД био Џорџ Буш, економија је слабила, а САД су тек изашле из рата у Ираку.

Били Кристал, домаћин доделе Оскара

Демократизација изнуђивања

Соња Бисерко Политика условљавања, поготово у земљама као што је Србија, је уобичајени механизам изнуђивање демократизације у земљи која нема спремност и унутрашњи потенцијал да успостави владавину права и одговорности.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора, "Хелсиншка повеља"

Демократизација изнуђивања

Наташа Кандић Радован Караџић и Ратко Младић налазе се у Србији, где се осећају безбедним јер нема међународног притиска.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, бечки "Профил"

Десет година млађи

Вук Драшковић СПС је подршку мањинској, демократској влади дао тихо, на прстима, а већ сада неки његови челници тврдо се заклињу у Слободана Милошевића и најављују уцењивање владе. Истовремено, у судовима се све преокреће у корист злочинаца и злочина. [...] Ех, све ми се чини да Србија већ данас није у 2004, него у 1994. години кад су нас газили Милошевић и његов поредак зла.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Б92"

Љубав и политика

Бојан Димитријевић Волим Вука [Драшковића] као мајка лудог сина.

Бојан Димитријевић, председник Политичког савета Српског покрета обнове, према "Времену"

Ускликнимо с мржњом

Љубомир Живков Првих премијерских пет минута Коштуница је искористио да ускликне како за његове владе нико неће бити изручен Хагу, иако наши тамо управо бриљирају, ето, Милошевић је разболео судију Меја! Уместо да судија откачиње једног по једног оптуженика, оптужени елиминисао судију и на зиду ћелије ударио своју прву рецку! Због оставке Меја процес столећа могао би бити враћен на почетак, о уморе, о утопљености, опет јо, опет по, па слобинска закуцавања типа 'зар вам кокошињац није североисточно од трапа за кромпир у коме сте иначе држали муницију', па сусрет са Бором Јовићем коме би опет звонио мобилни...

Љубомир Живков, новинар, ТВ "Б92"

Само да се избаце наши

Чедомир Јовановић Ми нисмо тражили да се СПС избаци из Скупштине, него да се одузму мандати онима који су са нама изабрани да би ову Србију мењали, а постали су наследници политике прошлости која је била немоћна да носи Социјалистичку партију Србије... Ја мислим да је грешка што смо их вратили.

Чедомир Јовановић, члан ДС-а, "Б92"

Чувар ватре

Богдан Тирнанић Тадићев тријумф је за ДС значајан и по томе што је револуционарно-бољшевичко крило те странке склоњено са просценијума политичког живота. Живковићев бољшевизам, лоше прикриван његовом још лошијом реториком, јесте ствар карактера и слабог образовања. Верујем да је, ван политике, то сасвим згодна особа, како и доликује једном провинцијском ђилкошу, склоном кафанским тучама. Што се Јовановића тиче, револуција је за њега свесно усвојена идеологија од које неће одступити. Окупиће поново своје 'чуваре ватре', сенилне пензионере и доконе глуваторе, и са њима опет шпартати улицама да плаши малу децу. Вратиће се у 2000. годину, чекаће 5. октобар.

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Мали кашаљ

Изјаве.нет Нема никакве потребе за консалидацијом стања, ово је мала прехлада, кијавица у ДС, кинућемо неколико пута и то ће проћи као руком однето.

Драган Јањић, председник Окружног одбора ДС, поводом смене председника ДС за Врање, "Врањске"

Професионалац

Душан Михајловић Звездан Јовановић [оптужени за убиство Зорана Ђинђића] је одабран као професионалац и патриота да убије 'издајника' који хоће да расформира Јединицу за специјалне операције и да их пошаље у Хаг. Он мене подсећа на Гаврила Принципа који је мислио да чини велику ствар за своју државу и нацију. Звездан Јовановић био је борац, ратник, професионалац, који није био криминалац, нема криминалну прошлост и није учествовао у претходним ликвидацијама.

Душан Михајловић, одлазећи министар полиције, "БК"

Професионалац

Душан Михајловић Крив сам, што нисам хтео да продам своје сараднике у реформама и хероје 'Сабље'. Крив сам, што сам се стално држао мота Министарства: 'Не дај да те Зло победи, него победи Зло Добрим'. Крив сам, што сам тешко оштетио интересе својих сарадника у Либералима Србије. Крив сам, што сам чувену 'Лутру' пустио да пропада. Крив сам, што сам се удаљио од својих пријатеља, занемарио породицу, и запоставио своја истраживачка задовољства. Крив сам, што сам између пролазне популарности и државничке одговорности изабрао тежи пут. Крив сам, што свом наследнику нећу бити добар изговор.

Душан Михајловић, одлазећи министар полиције, у тексту "Крив сам", "НИН"

Остати млад штедиша

Данијел Цвјетићанин Својина мора да буде неприкосновена, а не да штедише, уочи сваких избора и евентуалне промене политичке гарнитуре, страхују да нагло не 'остаре'.

Данијел Цвјетићанин, економиста и члан Савета ДСС-а, "Политика"

Света светиња

Изјаве.нет У Турији на сваких 15 минута звоне звона за мртве. Храм је затворен, а Туријци су подељени. Једни подржавају епископа Иринеја, а други су против. Време је кишовито и туробно и многи Туријци склони су мишљењу да је и Бог рекао своје.

Славица Велицки, директор Радио Србобрана, о првом дану "Кобасицијаде" у Турији, "Срна"

Света светиња

Изјаве.нет За нас је светиња кобасица! То је нама Бог у аманет оставио и ми се око кобасица морамо бакћати. Све би било решено да су нам раније рекли да је велики пост када и одржавање кобасицијаде.

Верољуб Атанацковић, један од организатора "Кобасицијаде"