Школа (од)умире јецајући

Миодраг Зец Не тако давно, рецимо, професори чувене бањалучке Гимназије били су уважена господа, имали су знања више него данашњи академици и универзитетски професори. Али, они нису претурали по контејнерима, нити је власник две тезге на пијаци имао идеју да купи универзитет као данас… Данас наставнице и професорке немају зубе, деца их туку, па ми смо, рушећи образовни систем, срушили темељ на којем почива ово друштво. То нам није урадила Европа, сами себи смо то учинили.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, НСПМ

Кад Весну ухвати халуцинација

Весна Змијанац „Драги моји, у новој години Вам желим пуно среће, пара и љубави. Срећна Вам нова 1916. година. Хвала вам за све. Воли вас ваша Змики.“

Весна Змијанац, естрадна уметница, „Твитер“/„Блиц“

Сватови на са'рани

Миодраг Зец Уместо да смо ишли у ЕУ почетком деведесетих кад је ЕУ цветала, када смо могли ићи као на свадбу и весеље, ми ћемо стићи на бракоразводну парницу или на сахрану ЕУ, где ће бити постављана питања ко је коме дужан и ко је кога преварио.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, НСПМ

Болоњска амброзија

Миодраг Зец Узмимо за пример систем образовања – једна нација да уради себи ово што смо ми урадили с „Болоњом“, убацивање „амброзије“ у систем равна је самоубиству нације. […] Па још ако у систем пустиш пет стотина хиљада лажних диплома, па људи с тим дипломама продру у судство, здравство, у цркву, то је стравично.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, НСПМ

Батина је из Брисела изашла

Миодраг Зец Геостратешки, актуелна власт у Србији одлучила је да идемо у ЕУ. Али, имамо проблем јер нам обећавају да нас тамо чекају мед и и млеко, а неће нас чекати. Напротив! ЕУ нам нуди штап и шаргарепу, где је штап све дужи, а шаргарепа све мања.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, НСПМ

Где Хитлер (за)стаде, Ердоган продужи

Реџеп Тајип Ердоган Већ постоје примери тога [извршног председничког система] у свету. То можете да видите и на примеру Хитлерове Немачке.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, „Танјуг“

Жути су били (мало) бољи

Томислав Николић Морам да приметим да ми није јасно зашто је неко скупио 30 предмета у један дан, зашто нису рађени из дана у дан, зашто хапшења морају да буду тако масовна, зашто мора да буде бомбастична акција, зашто толико униформи и зашто преузимање манира ДС да се хапси уз камере?

Томислав Николић, председник Србије, о полицијској акцији „Резач“, „Блиц“