Гас до даске

Зорана Михајловић Агресиван сам и брз возач, али могу да кажем да сам и врло сигурна. Хвала Богу, досад нисам имала ниједну саобраћајну незгоду. Додуше, имала сам неколико казни за пребрзу вожњу, које сам уредно платила, а, као и већина жена, неколико пута сам и огребала ауто.

Зорана Михајловић, министар саобраћаја и потпредседница Владе Србије, „Блиц“

(При)држа(ва)ње за ваздух

Александар Вулин Ми се за фотеље не држимо, ми се за власт не држимо.

Александар Вулин, министар за рад и председник Покрета социјалиста, „Блиц“

Кристијаново јато

Небојша Јовановић Девојчице ће пожелети да имају истог таквог, па ће целог живота јурити такозване жестоке момке, желети да буду старлете, да пумпају усне и груди. Дечаци ће, у жељи да их те исте девојчице јуре, радити на томе да буду као он. То ће да створи систем вредности спонзоруша-криминалац, који ће млади људи да негују током живота.

Небојша Јовановић, психолог и психотерапеут, о популарности Кристијана Голубовића међу младима, „Блиц“

Кад порастем бићу Кристијан

Небојша Јовановић Данас се не промовишу паметни људи са којима би било добро идентификовати се. Имамо Новака Ђоковића, али већина ће пре изабрати Голубовића, јер не може свако да буде Ђоковић. Лакше је постати Кристијан. Лакше је украсти и диловати дрогу, него бити првак света у било чему.

Небојша Јовановић, психолог и психотерапеут, о популарности Кристијана Голубовића међу младима, „Блиц“

Херој улице, бре!

Кристијан Голубовић Пишите и говорите глупости, багро, колико год желите, али не можете ме облатити, већ испасти глупи и го*њиви. Док ја уживам све ове године, ви комплет клошари по животима и опредељењима једете своју џигерицу што сам душа од човека коју сви воле од пет до 95 година.

Кристијан Голубовић, бивши учесник ријалитија „Фарма“, „Блиц“

Ми побеђујемо (своје мангупе), сви добијају

Александар Вучић Моја одлука је да идемо на изборе, да идемо у победу за будућност Србије. [...] Хоћу тим који неће да се рекламира, него да ради. И хоћу да се захвалим мангупима у нашим редовима и пошаљем их тамо где припадају.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, о ванредним републичким изборима на Главном одбору своје странке, РТС

Ноћ дугих језика

Дмитриј Рогозин 'Министар одбране Хрватске: Србија мисли да може да приступи ЕУ и настави да сарађује са Русијом? Како да не!' Том министру језик виси попут кравате.

Дмитриј Рогозин, потпредседник руске владе, „Твитер“/„Блиц“

Ко није против нас, са нама је

Милош Земан Башар ел Асад се бори против Исламске државе. Слично као што је Стаљин склопио савезништво са западним савезницима 1941. године, мислим да немамо избор и да морамо да се повежемо и са човеком кога критикујемо због кршења људских права, који се, међутим, бори против истог непријатеља као и ми.

Милош Земан, председник Чешке, у интервјуу за чешки таблоид „Блеск“, „Бета“