Бајке за гњаважу велике деце

Милош Васић Ја читам [мемоаре Мире Марковић] и питам се да ли је то било у истом граду, држави, као да је нека врста политичке фантастике, притом је књига ужасна гњаважна. Много тога је прећутала, није приметила да је убила Ћурувију, није приметила атентат на Драшковића. Допало ми се како се из Москве обрачунава са бившим пријатељима, ко се све није јавио после петог октобра или када је Милошевић ухапшен, када је отишао у Хаг.

Милош Васић, новинар, „Пресинг“ на ТВ N1

Стара, лоша времена (и добре плате)

Милош Васић Моја мама, предратна феминисткиња, стално је говорила - некада, док нисмо биле равноправне, једна плата је била довољна да се живи, а сада ни две. Ко сам ја да некоме саветујем да ради ово или оно. Ја имам велико поверење у жене возаче и пилоте. Радите шта год хоћете, али пустите ме да имам своје мишљење о томе.

Милош Васић, новинар, „Пресинг“ на ТВ N1

Кад аплаузи (намењени Вучићу) не утихну

Милош Васић За Бату Гашића смо знали да је простак одувек, тако да ме његова акција није изненадила. Изненађен сам реакцијом новинара који су били запели, јер што је више Вучића то нервирало они су запињали. Оно што ме брине је једногласност кад су бирали и кад су смењивали. Ако доживимо ситуацију да четири минута траје аплауз па се гледају ко ће први да престане, то смо имали за време Стаљина и Хитлера.

Милош Васић, новинар, о Гашићевој изјави да „воли новинарке које лако клекну“, „Пресинг“ на ТВ N1

Има ли овде саветника (здравог разума)?

Милош Васић Мислим да је Вучићу у влади потребан саветник за разликовање исправног од погрешног.

Милош Васић, новинар, „Пресинг“ на ТВ N1

Гласови које (не)ће појести бели скакавци

Марко Видојковић Ја, као екс бели листић, имам дужност да кажем 'изађи па проучи онај листић'. Ево, ја ћу да га проучим. Јесте тешко наћи, стварно је компликовано, али може да се нађе нешто да се заокружи. Изађи и гласај, и после немој да кукаш.

Марко Видојковић, писац, N1/„bizlife.rs“

One way ticket

Александар Вучић За који дан је Сајам туризма, продаћемо прве карте „Ер Србије“ за Њујорк, у јуну летимо за Њујорк. И ја ћу да летим свакако, чак и ако изгубим изборе, има да летим, знам да сам бар мало допринео томе.

Александар Вучић, премијер Србије, „Блиц“

Арапин је мио, ма из које земље био

Александар Вучић Не знам да ли је сарадња Миленовићеве са Саудијском Арабијом сукоб интереса... Арапи су моја браћа апсолутно и, као и сви људи, добродошли су и ти Мирославини Саудијци у Србији.

Александар Вучић, премијер Србије, о сарадњи Србије са УАЕ и председници Савета за борбу против корупције, „Блиц“

(Само)задовољавање политичког нагона

Милан Кркобабић Медији брује о томе ко ће с ким на изборе и то је политичка онанија.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Било би још боље да смо први!

Александар Вучић Није лоша та пројекција Блумберга, али нико није добро проучио о чему се ради. Али, кад људи прочитају наслов и незналице из политичких странака почну да пишу саопштења, а не умеју да израчунају колика је та стопа била 2011. и 2012. године...

Александар Вучић, премијер Србије, коментаришући Блумбергову листу индекса беде по којем је Србија на седмом месту, „Бета“/„Политика“

Волим и ја Малдиве... но трпим

Александар Вучић Надам се да ће Балша [Божовић] и догодине имати за летовање на Малдивима, макар дупло више потрошио.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, о функционеру и посланику ДС-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Амерички пријатељ број 1

Милорад Додик Уколико је тачно да амбасадор САД у БиХ најављује „црну листу“ за политичаре, то није ништа ново. Ако нисам први на листи, онда је то за мене пораз.

Милорад Додик, председник Републике Српске, новинарима у Добоју, „Бета“

Моцарт шајкача

Зорана Михајловић Треба нам ЕУ да бисмо себи и другима показали колико смо способни, али и да покажемо нашу историју и традицију. Требају нам и шајкача, и лаптоп! И кајмак, и бела немачка кобасица! И „плазма“, и „моцарт“ кугле!

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, у ауторском тексту за „Политику“, „Танјуг“