Држаћемо с(в)е под контролом

Војислав Шешељ Инфлација је опет узела маха, али убеђен сам да ћемо је држати под контролом. Ми смо рат дочекали са укупном новчаном масом од десет милијарди динара, а сада имамо 14 милијарди динара. Морали смо нешто новца да доштампамо, јер ко би финансирао све ове радове. Инфлација вам ту дође као једна врста пореза. Имате сто динара у џепу, инфлација вам то обезвреди, па имате 80 динара. Не сме се дозволити хиперинфлација, сада смо зауставили и више неће бити штампања.

Војислав Шешељ, потпредседник Владе у оставци, крагујевачки "Канал 9"

Можда штампа штампа?

Момир Булатовић Савезна влада није штампала новац и она није кривац за повећање курса немачке марке на црном девизном тржишту.

Момир Булатовић, премијер СРЈ, подгорички дневник "Дан"

А ако нема?

Живадин Јовановић Ако има резултата који су вредни признања, онда је то захваљујући исправној политици коју води наша Влада и руководство наше Републике и Савезне Републике Југославије.

Живадин Јовановић, министар иностраних послова и добитник октобарског признања Варварина "за рад и све што је учинио за обнову тог дела земље", "Борба"

Вратили смо силнике, а можда и нисмо

Милан Милутиновић Сачували смо своју самосталност, суверенитет и интегритет и вратили силнике на принципе Уједињених нација и решавање свих проблема мирним путем. То сто они, још увек, упорно избегавају да се повинују тим принципима, и сто их злоупотребљавају, потврђује да је проблем враћен на прави колосек и да свет, односно да већи део међународне заједнице, неће остати слеп и нем за злочине који се чине према нашем народу и грађанима, јер би таква пракса постала опасан преседан који може да допринесе ескалацији бројних сукоба у свету.

Милан Милутиновић, председник Србије, у Нишу, "Танјуг"

Србија је, Србија је... Србија

Милован Бојић Они траже нове изборе. У име левице али и целог патриотског блока ја овде данас јавно кажем - избора се не плашимо чак и вечерас могу да почну, али има Србија пречих ствари од избора. Србија је порушена, Србија је поплављена, Србија се фасцинантно обнавља.

Милован Бојић, потпредседник Владе и високи дужносник ЈУЛ-а, у Јагодини, цитирано према "Блицу"

Однекуд познате речи

Таха Јасин Рамадан Успех оваквог пројекта у овако критичним временима одражава одлучност ирачког народа да се суочи са неправедном агресијом.

Таха Јасин Рамадан, потпредседник Ирака, на церемонији отварања "Садамленда", затвореног забавног парка

Песмом да ти кажем

Изјаве.нет Ако чоек није тица, може ли умирати певајући? Јашта, комшија, 'наша борба захтијева кад се гине да се пјева'! Ко каже? Реко комесар! А и овај каже да не би било први пут да се 'умире певајући, да победник буде онај који гине'. Значи: како год се окренеш увек смо победници! Тако је. А НАТО-злотвори губитници.

Никола Бурзан, коментатор листа "Данас"

Проценитељ

Стипе Шувар Нисам био сигуран је ли Слободан Милошевић нормалан, у ономе смислу како ја процењујем људе. Дошао сам до закључка да није нити фанатични српски националист, нити уверени комунист, већ велики лукавац.

Стипе Шувар, председник Социјалистичке радничке партије Хрватске, "Вјесник"

Немој ми рећи да мислиш на...

Мирјана Марковић Ако Запад жели да овде инсталира свог човека, требало би да нађе неког ко није ратни дезертер, ко није препознатљив у народу као кукавица и ко није познат као издајник своје земље и сарадник њених убица. Требало би да нађу неког часнијег, храбријег, поштенијег.

Мирјана Марковић, супруга, "Фонет"

Кратко, брзо, нејасно

Томислав Николић Одлука ЕУ о селективној помоћи градови Србије, у ствари је јасна порука грађанима наше земље да они који су гласали за странке које слушају Запад, имају право на помоћ, а они који су гласали за њихове пионе нека добро размисле за кога ће гласати ако хоће помоћ Запада.

Томислав Николић, потпредседник Савезне владе, "Бета"

(О)Позиција

Владе Дивац Српска опозиција, оваква каква је данас, представља највећу потпору позицији, односно актуелном режиму.

Владе Дивац, NBA звезда, "Време"

Притискање са брисањем

Драгослав Аврамовић Мислим да покера са Милошевићем више нема, међународна заједница више нема поверење у њега и хоће да га бришу. Истовремено, то брисање је досада испадало на штету народа. Он је смањивао земљу, они су притискали, а народ је плаћао.

Драгослав Аврамовић, лидер СЗП-а, "Време"

Неподношљива нетешкоћа неживљења

Љубомир Живков Има земаља у којима не можете подићи бебу из породилишта ако за њу претходно не платите излазну таксу, телевизијску претплату и нове аутомобилске таблице... Ја бих рекао да је тим људима и њиховом председнику тешко, али ако наш председник каже да ми живимо тешко, мада, опет кажем, ја лично не осећам неку тежину, тегобу или тешкоћу. Напротив, осећам неподношљиву лакоћу коју бих са председником радо поделио.

Љубомир Живков, новинар "Времена"