Идеологија овде више не станује (Најагресивнији вегетаријанци су бивши месари)

Синиша Ковачевић Приметићете да су данас на власти синоћ легли као припадници Кју клукс клана, дакле скинули оне беле кукуљице, оставили крваве бејзбол палице, опрали онај гар са себе од оних спаљених крстова, окачили слику Мартина Лутера Кинга на зид, почели да репују, написали испод тога 'Ја имам сан' и почели да причају да од црнаца нема бољих људи. Чини ми се да у другим земљама нема таквих прелаза да легнете као месар, у политичком смислу, и ујутро се пробудите као вегетаријанац.

Синиша Ковачевић, драмски писац, на питање шта се десило са идеологијом у Србији, „Нови дан“ на ТВ N1

Идеологија овде више не станује

Синиша Ковачевић Очигледно постали народ код кога је све на продају. Какав смо ми то свет када ви можете да пређете из једне потпуно супротне политичке идеологије у нешто сасвим супротно. Да ли смо подредили срце стомаку или неком другом органу који се налази на завршетку тог истог стомака? Не знам. Али приметићете да су данас на власти не само бивши радикали, него и бивше демократе и бивши ДСС-овци.

Синиша Ковачевић, драмски писац, на питање шта се десило са идеологијом у Србији, „Нови дан“ на ТВ N1

Ко је дигао глас, спасио се

Синиша Ковачевић Има смисла што интелектуална елита не подржава гордо посртање нашег премијера [Вучића]. Интелектуална елита треба вечито да носи камен у ципели и завршава реченицу знаком питања... Ваљда је, на концу конца, најтеже манипулисати интелектуалцима.

Синиша Ковачевић, драмски писац и председник Српског отаџбинског фронта, „Нови дан“ на ТВ N1

Ким Џонг Ву(чић)

Синиша Ковачевић Не могу да живим у држави која има вођу и где се на партијским конгресима аплаудира као у Северној Кореји. Зар не примећујете да је у том политичком чињењу (премијера Вучића) много ствари: аплауза, неконтролисаног говора из првог лица, чињеница да је склон да понизи властите министре на конференцијама за штампу и властити посланички клуб, наредивши им да гласају супротно од убеђења, чињенице да је саветник био Тони Блер...

Синиша Ковачевић, драмски писац и председник Српског отаџбинског фронта, „Нови дан“ на ТВ N1

Видиш (накострешеног) министра, не видиш културу

Горан Марковић Весна Марјановић упутила је важна питања министру културе, врло сувисло и врло тачно а његови одговори су били запањујуће немушти и бесмислени. Највише ме изненадила немоћ Тасовца да изговори било шта сувисло. Гледам човека кога знам, за кога никад не бих рекао да је немушт, напротив, гледам како нема одговор ни на једно питање.

Горан Марковић, филмски режисер, позоришни редитељ и писац, „Блиц“

Дилетантизам здај!

Горан Марковић У власти је енорман број послушника владајуће партије који ништа не знају о послу. Дилетантизам је доминирајућа појава. Ви сада у свакој фирми или установи имате масу некомпетентних људи који су ту вољом политичара. Скоро сам разговарао са једним човеком који ради у врло значајној фирми. Он ми је причао да им је доведено тридесеторо нових службеника који не знају ништа. Каже, отворили су једну канцеларију, у њу сместили те људе и направили договор да ће да раде и за њих, само да се не мешају, да не наносе штету.

Горан Марковић, филмски режисер, позоришни редитељ и писац, „Блиц“

На баклави код Бакира

Томислав Николић Не знам зашто нисам пожељан у Сарајеву, ја заиста никада ништа лоше нисам ни пожелео БиХ. Али, имали смо разговоре Бакир Изетбеговић и ја у Загребу и он је рекао да једва чека да поново преузме председавање Председништвом БиХ [...] да би ме позвао у Сарајево. Кад позову ја сам спреман да одмах идем, кад откажу ја вратим кофер кући, када опет буду позвали, ја ћу опет да одем, али ћу опет да одем и у Бањалуку.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Данас“

Дуго кретање између клања и чланства у НАТО

Томислав Николић Ми смо са Хрватском имали циклично ратове. Ја сам дуго година говорио да треба да седнемо да се договоримо и да сви побацамо оружје, које имамо у бившој Југославији, да немамо војске, да имамо специјалне јединице за одбрану од тероризма... Шта ће Хрватској оружје за рат против Србије? Када би Хрватска ушла у рат са Србијом, ушао би НАТО у рат са нама. А шта ће Србији екстра наоружавање, ако крене НАТО на нас? Да се бранимо три месеца!?

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Данас“

Сви Томини исписници

Томислав Николић Дачић ми је два пута био противкандидат, па како је прошао тада, тако ће и на следећим председничким изборима. Ко ће да стане иза Вука Јеремића?, Ко ће да му ради кампању, ко ће да му скупља потписе? Шта ће да кажу о њему? Да је добро водио једне године Генералну скупштину Уједињених нација? Коју он политичку каријеру има? Носио је добро ташну Борису Тадићу док је радио у Председништву Србије.

Томислав Николић, председник Србије, о председничким изборима 2017. године, у интервјуу за „Данас“

Стијење, коријење и НАТО

Мило Ђукановић Није у Црној Гори укоријењен систем вриједности евроатлантске заједнице. Напротив, ми смо вјековима заједно са другим балканским друштвима луталима балканским беспућима. Али, сада смо се одлучили да кренемо у другом смјеру. Покушава се оживјети илузија о алтернативи. Постоји антинатовска и антиевропска политика која је врло живнула на простору Западног Балкана у посљедњих пар година. Зато је јако важно да Европа и НАТО не потврђују само своје декларативно опредјељење да су врата отворена, него да направе и додатне кораке, да погурају земље Западног Балкана једином логичном магистралом. То је пут чланства у НАТО и ЕУ.

Мило Ђукановић, премијер, на панел-дискусији у оквиру Минхенскe безбедноснe конференцијe, „srbin.info“

Напаствовање Србије

Мирјана Бобић-Мојсиловић Необична је та шизофренија - никада није постојала јача друштвена кампања против кроткости и ћутања злостављаних жена, никада већа и озбиљнија кампања против рехабилитације Недића, који је у име „спасавања српског народа“ сарађивао са Немцима у Другом светском рату. И никада таква велика кампања већине странака и позиције и опозиције да се Србија са радошћу „сретне са својом судбином“ и пригрли је.

Мирјана Бобић-Мојсиловић, списатељица и новинар, о сличности између Србије и злостављане жене, „Вечерње новости“

Идеално место за владање и (породичан) бизнис

Мило Ђукановић Балкан и није тако лоше место за живот, када видим са каквим се проблемима суочавају други делови света. Шалу на страну, али Балкан никада није био боље место за живот него што је данас.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, на маргинама Минхенске безбедносне конференције, „bizlife.rs“