Један виски (не) открива све

Александар Вучић Нисам био затечен што је Синиша Мали био код [Мирослава] Мишковића, то је његов посао. Био сам затечен блискошћу коју сам видео за тим столом. Зашто он мора да пије виски са Мишковићем. Ипак, Мали је за мене најуспешнији градоначелник [Београда].

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „bizlife.rs“

Слушавање и преслишавање

Јово Бакић Телефонски смо се слушали неколико година, а упознали лицем у лице 2012. или 2013. године – тада смо се први и једини пут видели у животу. Негде 2004. или 2005. године, када је био радикал, он [Вучић] је прозвао Душана Павловића и мене да смо политички аналитичари са задатком ДС-а да нападамо СРС. Тада се уверио да ће сваки [његов] напад на мене имати још жешћи одговор с моје стране. Када смо се надаље чули телефоном, увек ми се захваљивао кад год бих рекао да су Александар Вучић и Томислав Николић бољи од свог шефа из Хага.

Јово Бакић, социолог, о познанству с Александром Вучићем, „Зумирање“ недељника „Време“

Кад је Крле („ан пасан“) видео Вучића

Небојша Крстић Као појаву, Александра Вучића знам од раних радикалских дана, као младог момка који је штрчао у односу на остале радикале. Ја га, у ствари, никад нисам упознао. Једном смо се срели испред Председништва [Србије], у парку где посланици иду из старе у нову зграду, и рекао сам му: „Ћао“! Он се зауставио, руковали смо се и попричали два-три минута „како си, шта радиш“ и о актуелној ситуацији „ан пасан“. После сам га видео још пар пута у трку на пар минута.

Небојша Крстић, као некадашњи саветник председника Србије (2004-2012) Бориса Тадића, „Зумирање“ недељника „Време“

Прави Борис као вештачка творевина

Небојша Крстић Томислав Николић је природни председник Србије, по свом хабитусу, по својој визији Србије, по својој оријентацији, а Борис Тадић је био „фејк“ председник - урбани човек који је победио [2004. и 2008. године] захваљујући неком чуду, маркетингу, некој неописивој сили која је изненада дошла; он није природно био на том месту.

Небојша Крстић, као некадашњи саветник председника Србије (2004-2012) Бориса Тадића, „Зумирање“ недељника „Време“

Ко јуче није био с Дачићем - нема срца, ко данас није с Вучићем - нема памети

Милан Кркобабић Апелујем на вас да се у предстојећим данима окренемо себи, када су нам говорили с киме ћемо у коалицију, рекао сам нека пензионери иду сами са собом, да свако погледа у себе и нека оцени шта му је кључни интерес, а онда око себе и погледа своју породицу.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, о договореној коалицији са СНС-ом, РТС

Један (Вучићев) позив је променио све

Милан Кркобабић Градили смо ову земљу, Југославију, Србију и Скопље и Црну Гору, путеве... али пензионерима за то нико није захвалио, сада је то урадио премијер Александар Вучић и зато смо са њим.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, о договореној коалицији са СНС-ом, РТС