НАТО (периодично) „ради“, фабрике и школе гради

Јелена Милић Морамо мало боље да видимо шта је НАТО, како живе земље чланице НАТО-а, како живе њихови грађани, како то да су у питању системи са најбољим школским системима, са најстабилнијим привредама, најдужим животним периодима.

Јелена Милић, председница Центра за евроатлантске интеграције, из емисије „Глобално са Борисом Малагурским“ на ТВ БН

Сведок, сарадник и (дрвени) адвокат

Александар Вулин Ја ћу гласати за њега [Вучић], зато што кад је било тешко и кад је било најтеже, кад су велики и моћни некад нудили некад претили, некад се улагивали некад показивали силу, и говорили овом човеку: Само признај Косово и читав твој живот је обезбеђен, само се склони, не буди брана ономе што мислимо да велика сила може. Овај човек је рекао: Нећу ни сада, ни икада, и нема те цене за коју ћу платити.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста и коалициони партнер СНС-а, о предстојећим изборима, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Свега овога не би било да је Филип (Вишњић) добио стипендију од султана

Предраг Мики Манојловић Зар мислите да Турска, као озбиљна империја, није бележила и најмање ствари? Колико векова треба да прође да неко одавде научи турски језик, оде у архиве и каже нам шта се догађало?

Предраг Мики Манојловић, глумац и позоришни редитељ, на сопствено питање „како је могуће да се у Србији историја учи путем слепог гуслара Филипа Вишњића“, N1

Дно нас опкољава са свих страна

Петар Божовић Код нас дно није доле, код нас је дно на све стране.

Петар Божовић, глумац и позоришни редитељ, „Блиц“/НСПМ

Слом покрета отпора

Петар Божовић Изгубио се сваки отпор! […] Равнодушност нашег света је невероватна. Пристајање, сагињање главе... То значи да смо ми стварно убијени. И то је највећа опасност. Толико је то присутно да се бојим да ће нам прећи у ДНК. Постаћемо живи лешеви с којима ће моћи да ради ко шта хоће.

Петар Божовић, глумац и позоришни редитељ, „Блиц“/НСПМ

Кад (Србија) млидија умријети

Петар Божовић Србија ми личи на болесника. Оронулог болесника који је постао резистентан на сваки лек. Од осиромашеног уранијума до обогаћене некултуре, уопште не знам како опстаје.

Петар Божовић, глумац и позоришни редитељ, „Блиц“/НСПМ

Султан, кадија, џелат (и председник)

Реџеп Тајип Ердоган Ова институција [...] није се уздржала од доношења одлуке која је усмерена против државе и народа, везане за конкретни пример једног од највећих напада на Турску у последње време. Надам се да Уставни суд неће поново покушати нешто слично, чиме ће отворити дебату о сопственом постојању и легитимности.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, после пресуде о ослобађању из притвора двојице уредника новина, „Танјуг“