Знам Суљу као добру пару

Муамер Зукорлић Ово је препознатљива комуникација Угљанинове СДА Санџака када није на власти. Када је Угљанин на власти у Београду, онда је Србија најбоља земља, права Бошњака су на највишем ступњу, а државним функционерима додељује признања за унапређење тих права. Када није на власти, онда упућује овако тешке речи и захтеве.

Муамер Зукорлић, као носилац листе Бошњачке демократске заједнице Санџака, о Угљаниновом призивању „плавих шлемова у Санџак“, „Блиц“

Феномен Шешељ

Војислав Шешељ Ако ме тамо [на Косову и Метохији] ухапсе, подвргнуће ме хируршком захвату, повадити органе и скупо их продати. Моја јетра је светски феномен, опоравила се од две метастазе, милиони евра се за њу могу добити. Имам здраве бубреге, опорављено срце у које је уграђен апарат који су финансирале Уједињене нације.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о намери да путује на Косово и Метохију, „Танјуг“

Време глади (по Стиву Џобсу и Орешковићу)

Тихомир Орешковић Кад сам запошљавао младе студенте, рекао бих им да им могу дати две ствари, али једну не. Могу им пружити средства помоћу којих ће бити успешнији, као што су рецимо лаптопови или путовање, и могу им пружити едукацију. Међутим, не могу им пружити жељу, глад. Глад за тим да желе научити нешто ново. Као што је рекао Стив Џобс, то је 'hunger'.

Тихомир Орешковић, премијер Хрватске, у обраћању дубровачким студентима, „Танјуг“

Цивилизацију су стварали Стари Грци, Римљани... и Хрвати (Тесла је ван конкуренције)

Тихомир Орешковић Ми смо свету дали Теслу, Пенкалу, падобран, торпедо и кравату, а и у новије време такође пружамо новости на подручју технологије. Први пут сам остао шокиран кад сам сео у кафић и кад сам путем СМС-а платио паркинг.

Тихомир Орешковић, премијер Хрватске, у обраћању дубровачким студентима, „Танјуг“

Предизборна Србија - мирно место за одмор (и кампању)

Александар Вучић Ова кампања је никада мирнија, да није било инцидента у Зубином Потоку и лакрдије на Ђерам пијаци, није било ниједног инцидента. Само у локалним изборима смо раније у једном дану имали више разбијених глава него у стотину дана ове године. То је добро за Србију, то значи да су сви добро разумели шта је демократија и како да се понашамо.

Александар Вучић, председник СНС-а и премијер Србије у техничком мандату, у интервјуу за ТВ Б92