Како да (систематски) упропашћавате сопствене новине

Драгољуб Жарковић Ми кад ставимо [премијера] Вучића на насловну страну, падне нам тираж. Неће народ ни да га види. Шта год ставили на насловну страну уз [слику] Вучића - „Чучавац турнеја“, „Извол'те на изборе“ - читаоци кажу: „Ма, иди, бежи од мене!“

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Зумирање“ недељника „Време“

Мудар као Борис (Тадић), безазлен као Ненад (Чанак) и послован као Чеда

Чедомир Јовановић Да нас воде најбољи - а не они који су најбезобразнији, да нас воде најскромнији - а не бахати и неодговорни.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, коалиционог партнера СДС-а и ЛСВ-а, о особинама које треба да имају лидери, N1/„Истиномер“

Србија пре и Србија за време Вучићеве ере

Виктор Орбан Србији пре неколико година нико ни пару не би дао, јер је држава била „оборена на земљу“, али је успела да се уздигне и прикључи суседним земљама, захваљујући добром руководству, успешној и храброј политици.

Виктор Орбан, премијер Мађарске, пошто је са премијером Вучићем обишао нови погон мађарске компаније „Мастерпласт“ у Суботици, „Танјуг“/„bizlife.rs“

Из страха исходи мржња (и обратно)

Борис Тадић Никога не мрзим, зато ме се нико није ни плашио док сам био председник Републике. Поносан сам на то, јер мислим да је то била претпоставка демократије и људских права, за разлику од оних који су сада на власти и шире страх око себе.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке и бивши председник Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

На каучу код Бориса

Борис Тадић [Вучићево] „они мене мрзе“ је ширење панике. Као психолог вам кажем, то је класичан модел обмане. Као што је стравичан модел обмане када [Милан] Кркобабић каже - неће бити пензија ако људи не гласају за Вучића. То је и кривично дело, не само обмана.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, коалиционог партнера ЛСВ-а и ЛДП-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Бижутеријо, и пољопривреди си тешка

Андрија Милошевић Што се тиче спонзоруша, то је једна пољопривредна грана. Међутим, не видим како доприносе. Кад би плаћале неки ПДВ на то што су спонзоруше, ја би их гајио у смислу да и држава има нешто од тога. Овако, саме по себи су само једна појава.

Андрија Милошевић, глумац, за хрватски RTL о представи „Златни ланчић од бижутерије“, „bizlife.rs“

Сабља је на старој адреси

Зоран Живковић Корупција и друге врсте криминала морају бити смањени на најнижи ниво. Зато је Србији потребна „Сабља“, модел 2016. Да не очекујемо чудотворце који ће нам довести пријатеље из арапских земаља да Србе уче како се обрађује земља, пошто су то тешко могли да науче на песку, да не доводе Немце да Србе уче како се чувају свиње.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Таласање“ Радио Београда 1

Фрижидери које су похарали скакавци Броја 1

Зоран Живковић Нека грађани погледају у свој фрижидер и нека угасе телевизор у наредних седам дана. Ко мисли да је Вучић добар - нека на листићу напише „Браво, Вучићу!“. Ко мисли да је лош, да је његова политика лоша, нека заокружи број 2.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Таласање“ Радио Београда 1

Да је то (што се зове ПУПС) нешто ваљало, не би нама запало

Славица Ђукић-Дејановић Знате, да је ПУПС имао ону вредност и углед, како себе прецењује, ми бисмо [у коалицији] на претходним изборима имали најмање милион и по гласова, колико има пензионера. Срећан пут свима који нас напуштају, имамо стабилну коалицију.

Славица Ђукић-Дејановић, потпредседница СПС-а, „Таласање“ Радио Београда 1

Ако нису лагали Ђуку, не лаже ни он нас

Владимир Ђукановић Хоћемо да вратимо плате и пензије, само морамо тај новац прво да зарадимо... Овде тајкуни по десет година нису плаћали порез. Сада и те како раде Пореска управа и Инспекција рада, и те како имамо инвестиције. То не говорим ја, то говоре независни економисти, то кажу Фискални савет, ММФ, Светска банка... Али, очигледно, неким људима то не можете да докажете.

Владимир Ђукановић, функционер СНС-а, „Таласање“ Радио Београда 1

Компетентне за ногомет, не за фудбал

Синиша Михајловић Нисам сексиста, али мислим да жене не би требало да причају о фудбалу. Нису компетентне да причају о томе.

Синиша Михајловић, смењени тренер ФК Милан, за Gazzetta dello Sport о коментарима лепше половине Кевин-Принса Боатенга, Б92

Носилац својих и туђих крстова

Борис Тадић Једини сам признао своје грешке, од „афере Бодрум“ до других и то одмах после председничких избора. [...] Једна од грешака је била да се уђе у власт у 80 одсто општина у Србији. Онај ко контролише добро странку не може бити добар на спољној политици са проблемом са којим сам се ја суочио. То је мени урађено иза леђа и све се после сручило на моја леђа. Дозволио сам да власт у локалу преузму људи који нису кадри да то раде, који су дозвољавали партијска запошљавања, одређене коруптивне мере...

Борис Тадић, као бивши председник Србије и бивши председник ДС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

(На)правићемо ми њих од керамике

Зоран Живковић Ми имамо председника владе који је пре тога био министар информисања у време када је убијен Ћурувија, а пре тога шеф базена у „Пинкију“. Нађите ми једног из Српске напредне странке који се разуме у било шта, а да није керамика.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Таласање“ Радио Београда 1

Супа напредњачка, кутлача радикалска

Дејан Мијач Моја познаница је рекла: „Они су се опрали“. Шта значи „опрати“? Рецимо, имаш једну кутлачу којом се упорно сипају говна на моје очи. Једног дана неко опере ту кутлачу и она блиста, и каже: „Хајде, да ти [том кутлачом] сипам супу“. Е па, не могу, гади ми се.

Дејан Мијач, позоришни редитељ, о напредњацима који су некад били радикали, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Писање на правди Вучића

Теофил Панчић У којем год правцу да кренеш, ти се „саплетеш“ о тог Вучића... у правцу медија, у правцу односа у региону, у правцу економије. И зато не можеш о њему да не пишеш.

Теофил Панчић, колумниста, о премијеру Србије, „Зумирање“ недељника „Време“

Беснило у Немањиној 11

Александра Јерков Иако је више него очигледно да је премијер [Вучић] изгубио контролу и побеснео када му је постављено питање због ког је новинарка РТВ-а [Светлана Божић Краинчанић] кажњена и да је њена казна директна последица премијеровог беса, он се није либио да и овај пут окриви друге, чак и за своју политику ућуткивања, застрашивања и ломљења кичме свакоме ко има став.

Александра Јерков, портпарол Демократске странке, „Бета“/„Блиц“

Мени одбијајте од плате, новинарима нећете

Александар Вучић Срамота је то што је Пајтићев и Чанков директор РТВ казнио новинарку те телевизије. Немојте да кажњавате Светлану Божић Краинчанић због мене, волим њена питања, уживам у њеним питањима... Немојте да кажњавате неког у моје име и да то радите намерно десет дана пред изборе, да би било да сам ја то наредио... Срам вас било!

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, „Бета“/„Блиц“

Прва фаца Инстаграма

Јелена Карлеуша Интересантна ствар је да ме прате многе светски познате фаце и да им је интересантно то што радим. Баш сам малопре приметила да ме је Филип Плејн запратио, то ми је јако интересантно, Наоми Кембел, Софија Вергара, Амбер Роуз, Блек Чајна...

Јелена Карлеуша, естрадна певачица, о апликацији и друштвеној мрежи Instagram, Daily superstar „Блица“

Осећам се као Словен у Словенији

Јелена Карлеуша Не могу ја да разликујем вас и мене, зато што сам ја Словенка. Сваки пут кад дођем у Љубљану, то је за мене повратак кући.

Јелена Карлеуша, естрадна певачица, током посете Љубљани, Daily superstar „Блица“

Хроника најављеног распада(ња)

Саша Радуловић Чињеница је да тешко сарађујем, јер с нама нема компромиса око принципа... На овим изборима нам је циљ да уђемо у Скупштину и мислим да имамо потенцијал да будемо трећа политичка опција. Очекујем да ће СНС имати лошији резултат него што се најављује, надамо се испод 40 одсто. Мислим да ће се због тога СНС распасти у 2016. и да ћемо у 2017. поново имати изборе, а наш циљ је да победимо на тим изборима.

Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, „Један на један“ РТВ-а