Јапанска канаста

Борис Тадић Желим прво да кажем да се захвалим свом председничком кандидату на једном коректном односу у овој емисији...

Борис Тадић, ТВ дуел са Томиславом Николићем

Јапанска канаста

Томислав Николић Мој циљ је да будемо тако богати да бирамо хоћемо ли у Европску унију или не – као што то раде Швајцарска, Норвешка или Јапан.

Томислав Николић, ТВ дуел са Борисом Тадићем

Како су ме сморили

Томислав Николић Борис Тадић је победио захваљујући гласовима мањина, јер су верске вође претиле одсецањем руку онима који гласају за мене.

Томислав Николић, другопласирани на председничким изборима, у изборној ноћи

Како су ме сморили

Томислав Николић Нико не брине о медијима у Србији. Телевизији Б92 не може нико ништа. Не може, ви три дана изборне тишине водите кампању за Бориса Тадића, ви сте поделили српску породицу у ова три дана. Ви позивате младе на изборе! А лоше је што не позивате старе. Ко сте ви да делите бираче у Србији? Како ви знате ко треба да гласа? Па, ваљда сви бирачи треба да гласају. 'Изађи и бори се или остани кући и смори се.' Државна телевизија организује дуел између нас двојице, ја сам ћутао, иза нас стоји панел на којем пише Бори, фалило је још само Борис.

Томислав Николић, другопласирани на председничким изборима, у изборној ноћи

Како су ме сморили

Томислав Николић Боље је да имамо изборе, иначе ће Динкић и Карић да пуцају један на другога.

Томислав Николић, другопласирани на председничким изборима, у изборној ноћи

Како су ме сморили

Томислав Николић Вук Хамовић нам искључује струју на митинзима и диктира цену електричне енергије у Србији. Струја је поскупела 10 одсто због кампање.

Томислав Николић, другопласирани на председничким изборима, у изборној ноћи

Кишни човек

Томислав Николић Због лепог времена, бирачи СРС-а су морали да иду на њиве, да беру вишње које би пропале да нису то јуче урадили, а сунце је натерало бираче Бориса Тадића, млађи свет, да гласа за кандидата демократа. Молио сам се да падне киша не би ли победио на изборима.

Томислав Николић, после изборне ноћи

Кишни човек

Томислав Николић Карић се определио за Тадића јер се уплашио да ће поразом, Тадић ставити ланце и катанце на фабрике, а Николић то неће урадити.

Томислав Николић, после изборне ноћи

Национал(истички) социјалисти

Срећко Михаиловић Данас су радикали већи социјалисти од СПС-а, веће социјалдемократе од сваке социјалдемократске партије. Погледајте њихове програме, говоре и њихову јавну политику. Она је пуна социјалистичких и националистичких фраза.

Срећко Михаиловић, социолог, према "Времену"

Ненормални рејтинг

Милутин Мркоњић Дачић ће схватити колико је оштетио партију дистанцирањем од Милошевића тек када Слоба као сведоке позове Клинтона, Шредера и друге, и када му рејтинг поново ненормално порасте овде у Србији, али и у свету.

Милутин Мркоњић, социјалиста, "Курир"

Ненормални рејтинг

Ненад Љ. Стефановић Социјалистима заиста није лако. Председник им је у Хагу, њихов некада главни идеолог сада саветује радикале, најуспешнији богаташ из њиховог времена данас је најуверљивији заштитник сиротиње и губитника транзиције у Србији коју би они као левица требало да заступају...

Ненад Љ. Стефановић, у "Времену"

А министар спољних послова?

Даница Драшковић Да сам моћна и утицајна била бих председник Владе, министар полиције, директор БИА, што све наравно желим и могу да радим, верујем много боље од мушкараца на тим местима.

Даница Драшковић, по избору "Европе" најутицајнија Српкиња

Богољуб на 1. месту

Биљана Степановић Како је могуће да један министар, мртав хладан, каже да ће да лете главе због Мобтела. Он није прецизирао да ли ће да лете фигуративно или, може бити, буквално. Шта то уопште значи? Ја разумем да се господин Богољуб Карић бори да не плати порез, 35 милиона евра није мали новац, то је легитимно са његове стране, али није нормално да један министар у влади до те мере залегне за једну приватну компанију, да већ прети летењем глава својим колегама у влади и да то тако прође.

Биљана Степановић, економски новинар Слободне Европе, "Б92"

Богољуб на 1. месту

Велимир Илић Динкић је иницирао да се одржи састанак са правним заступником Мобтела и Богољубом Карићем у петак око 19 сати, али се није појавио на том састанку. Он је неозбиљан и неодговоран.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције и пријатељ Богољуба Карића, у Коштунићима

Србија на куб

Драган Великић Када сам недавно у Берлину разговарао са једним немачким новинаром, он је луцидно приметио како постоје лидери и државници који својим значајем превазилазе кубатуру земље из које долазе. Рекао је да је то био случај и са Србијом током, нажалост, исувише кратке владавине Зорана Ђинђића. И још је додао да је Ђинђић, кад год је био у Немачкој, одржао бољи говор него Шредер или Јошка Фишер.

Драган Великић, писац, "НИН"

Талачка криза

Филип Вујановић У једном смислу, постали смо талац Србије, а у другом – и Црна Гора и Србија постале су таоци државне заједнице.

Филип Вујановић, председник Црне Горе, сарајевски "Дневни аваз"

Излагање природне величине

Мило Ђукановић Како уопште судија себи даје за право да одбије један капитално важан предлог око иницијативе господина Живковића, да се изврши вјештачење нада мном? Не знам како томе да помогнем, једино, ево, ако то нешто значи, да се понудим да мимо суднице господину Живковићу се изложим у природној величини, па да установи све што га занима.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, на захтев Миодрага Живковића да се над Ђукановићем изврши медицински преглед како би се утврдило да ли он одговара опису Молдавке С.Ч., конференција за новинаре

Ој свијетли Боже правде...

Дејан Мијач Кад гледате утакмице на Европском фудбалском првенству, па видите на пример Данце или Швеђане како певају химне, помислите да они нису ништа мањи родољуби од Срба. Само што они могу да певају химну зато што је имају.

Дејан Мијач, редитељ, "Време"

Црни Црнчевић

Божо Копривица Па не верује ваљда Црнчевић да се овим саморехабилитовањем може искупити од ћифтинског окапања мртвог Црњанског. Тај вечити кандидат за улогу дворске луде који је чамио у предсобљу, у предсобљу чекаонице председниковог кабинета, директор за избеглице, некадашњи песник и Кертесов манекен (упаљачи, пиће, цигарете, оловке, шибице) узалуд се нада да ће разговарати са Црњанксим. Па Црњански је већ у живом разговору са Микеланђелом, са Лазом Костићем, са Дирером и Растком Петровићем. А Милошевићеве слуге никад неће доћи на ред.

Божо Копривица, критичар, о тексту Бране Црнчевића о Милошу Црњанском, "Европа"