Најгоре од најбољих

Изјаве.нет Шешељ: Где си Чанак, зар си још жив?

Чанак: Ви још на слободи, господине Шешељ?

Шешељ: А шта ћу, још на слободи.

Чанак: Избацили Вас из затвора?

Шешељ: Избацили.

Чанак: Пуу (гестикулирајући пљување)! Ни затвор није што је некад био.

Шешељ: Је л' још тучеш по кафанама?

Чанак: Учио од најбољих.

Шешељ: Од најбољих, хахаххаха...



Војислав Шешељ и Ненад Чанак, на улазу лифта у Скупштини Србије, „Блиц“/N1 (видео)

Цврчци и мрав

Александар Вучић Говорите, а ми ћемо радом да вас побеђујемо, резултатима рада и нашом марљивошћу. Знам ја вас, не можете ви ни у девет ујутро да устанете, а не у пет - као што ми можемо. Не можете ни до два [поподне] да радите, а не до десет увече - као што ми можемо.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије и председник СНС-а, на изборној скупштини странке о опозицији, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Лига изузетних сведока

Александар Вучић Слушали су и како су људи везивани, а имамо једанаест, не једног сведока, да није било тако. И то су лагали, као и око много других ствари по том питању.

Александар Вучић, као мандатар за састав нове Владе Србије, о ноћном рушењу у Савамали од непознатих лица у „фантомкама“, „Танјуг“

Шта је то у српском бићу (што га води према Вучићу)

Александар Вучић На изборима сам освојио практично и више од 50 одсто свих гласова, будући да је било и оних неважећих и слично, и њихових седам-осам листа имају укупно 40 одсто, а моја самостално има 49 одсто, што је боље од свих заједно. Мислите да је то зато што ме људи воле? Не воле ме они, али знају ко је одговоран и озбиљан и хоће да ради. Људи су одговорни према својој деци, зато тако размишљају.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, „Танјуг“

Не свиђа нам се да нам буде (толико) пријатно

Александар Вучић Сада имамо раст БДП-а, а имали смо минус пре неколико година. Све што је ишло у амбис ми смо успели да му променимо ток, а ови стручњаци су рекли – „то не ваља“. Не знам да ли сматрају да је боље да вратимо кретање БДП-а на минус 3,6 одсто и да убијемо народ?

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, „Танјуг“

Сањао сам да га има (у облачићима)

Александар Вучић Не спавам због доласка ММФ-а. Питате ме за владу, а ја сањам шефа Мисије Џејмса Руфа. Јавља ми се у свим облачићима.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, о доласку „Мисије ММФ седам дана пре формирања Владе“, „Танјуг“