Партија чистог образа и богатих појединаца

Мило Ђукановић То што су поједини функционери ДПС-а из Будве потписали споразуме о признању кривице за милионске малверзације у тој општини, не значи да је цела партија признала кривицу, [...] јер је признање кривице индивидуални чин.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе и председник ДПС-а, о случају Светозара Маровића и будванских функционера, „Танјуг“

Добри полицајац Не(бој)ша

Александар Вучић Нећете га ви смењивати, јер док сам ја председник владе, то су моје одлуке, па макар више не био премијер. [...] Водила се хајка против Гашића, сада хоће хајку на [Небојшу] Стефановића. Ми ћемо наше проблеме и оно што су наши људи забрљали да почистимо и да утврдимо одговорност сваке врсте, али нас нећете спречити да указујемо на одговорност оних за праве злочине.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, о грађанским протестима због ноћног рушења у Савамали, Б92

Наступати одвојено, тући заједно

Александар Вучић Никада му не кажем шта да објави. Наше мисли не иду истим током, неретко су различите.

Александар Вучић, председник Владе Србије у техничком мандату и мандатар, о Драгану Ј. Вучићевићу из „Информера“, на конференцији za штампу, N1

Само их чекам (и Бога молим)

Александар Вучић Ништа не кријем, чист сам као суза и као сунце и зато смем свакоме да кажем шта мислим. И зато се никога и ничега не плашим. И зато кад демонстрирају, ја сам у влади и немам проблем сваки пут да сачекам свакога у влади, и да свакоме кажем шта о свему мислим. [...] Само немојте да ме неко тера да ми правимо протесте. И да ја позивам људе. Па да онда меримо кога где колико има у којој шетњи. Само да то не радим, к'о Бога вас молим. Само да то нико не покушава да мисли да је могуће да буде успешнији, да буде бољи или да добије већу подршку. Пошто би то било за мене губљење времена.

Александар Вучић, председник Владе Србије у техничком мандату и мандатар, о протестима у Београду и написима о „балканском пролећу“, „Танјуг“

Перспектива у коју верујемо

Александар Вучић Србија је једна од најперспективнијих европских земаља, која корача ка својој будућности.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, „Танјуг“