Само да тетки (из ММФ-а) однесем лек

Александар Вучић Формираћемо владу кад будем могао да формирам владу, у складу са законом, а то ће, свакако, бити пре 17. августа, кад заседају директори ММФ-а.

Александар Вучић, мандатар, „Политика“

Кога је молити (и кумити) није га срдити

Александар Вучић То су велики политичари. Ја сам обичан човек, мали политичар за све њих. Они воде велику политику... Када ће да нам отворе [поглавља] - сад или кад им се то свиди и допадне - могу да отворе, не морају да отворе, њихова ствар.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, о одлуци Хрватске и Велике Британије да блокирају отварање Поглавља 23 у преговорима ЕУ са Србијом, РТС

Што више трошимо девизне резерве бољи нам је кредитни рејтинг

Јоргованка Табаковић У овој години смо имали велико повлачење инвестиција, које је било у складу са очекивањима ФЕД-а да ће повећати камате и да ће више зарадите на другим тржиштима. Са 760 милиона амортизовали смо 1,7 милијарди евра. Надам се да ћемо до краја године куповати девизе, као што је то био случај прошле године. [...] Рејтинг Србије расте и [...] све међународне организације то могу да констатују у својим извештајима.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, о продаји 760 милиона евра девизних резерви од почетка године, РТС/„Танјуг“

Ко их је саветовао (да се задуже) није дангубио

Јоргованка Табаковић Када је реч о грађанима задуженим у швајцарским францима, међу њима нису сви једнаки, нити социјални случајеви, и не желим да ико препоручује банци и држави да завлачи руку у џеп свих грађана, како би се решили проблеми појединаца.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, РТС/„Танјуг“

Лепота свињске даће

Александар Вучић У „Митросу“ све пуца од рада, 500 свиња дневно иде, изванредно раде. И ускоро идем тамо, да видим полутке, одувек сам хтео да видим како се месо транжира. „Митрос“ је пример како једна месна индустрија треба да ради. Лепота једна, бомбона.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, после састанка са представницима Америчке привредне коморе, Б92

Нећу да будем persona (non) grata у дотираном филму

Александар Вучић Имају право на то да некога желе или не желе. Нећемо да правимо проблем и прихватамо њихову идеју да смо вишак у Сребреници. Они су код нас увек добродошли. И ми смо били добродошли пре неколико месеци.

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, о одлуци да је „државни врх Србије непожељан 11. јула на комеморацији у Поточарима“, „Бета“/„Танјуг“