Ко није дипломирао (и докторирао), спасио се

Александар Вучић Млади људи од 15 до 19 година жељни су знања, и да мењају свет. Већ од 25 до 35 година људи постају помало цинични, чекају да нешто падне с неба и да са мање рада добију боље резултате и веће плате, и тешко их је одучити од приче о дипломама.

Александар Вучић, председник Владе Србије у техничком мандату и мандатар, у Берну, „Бета“/„Танјуг“

Шегртско писмо вредније и од мајсторског

Александар Вучић Чуо сам од највећег стручњака и државног секретара Швајцарске, који је задужен за образовање, а који ће у новембру доћи у Србију, да има седморо деце и да му она деца која раде шегртски посао имају веће плате од доктора наука и то је код њих нормално, јер је у питању посао на тржишту... Није довољно само стећи диплому и рећи да си завршио за цео живот... Цео живот се учи.

Александар Вучић, председник Владе Србије у техничком мандату и мандатар, у Берну, „Бета“/„Танјуг“

У крв скупо

Стјепан Месић Ми смо за време рата у БиХ финансирали ХВО (Хрватско вијеће обране). Сваког дана милион марака је долазило из хрватског буџета.

Стјепан Месић, бивши председник Хрватске (2000-2010) и председник хрватског Сабора (1992-1994), у емисији „Поштено“ Федералне телевизије (БиХ), „Блиц“

Нисте били те среће да вам ја будем отац (или деда)

Александар Вучић Морате да будете још вреднији и будете бољи од тата и мама и бака и дека. Све сами себи можете да обезбедите својим радом.

Александар Вучић, вредни мандатар, основцима у Грабовцу код Обреновца, РТС