Разум и неосећајност

Слободан Милошевић Све је јасно о припремама за рат [у Босни] свима, осим вама!

Слободан Милошевић, у судници Хашког трибунала

Ђаволски добар саветник

Нико Варкевисер Слободан Милошевић је рекао да не признаје суд, више пута је рекао да не жели адвоката и да је јасно да неће прихватити наметнутог адвоката. Ако ова судска представа буде настављена и ако такав адвокат ипак буде постављен, то ће бити ђаволов, а не Милошевићев адвокат.

Нико Варкевисер, један од Милошевићевих правних саветника, "BBC"

Бити свестан или бити срећан?

Батић Бачевић Странка експерата, која је најзаслужнија за рушење бивше владе, полако се утапа у Демократску странку, иако тога њено руководство није свесно, док странка Веље Илића све више постаје део Снаге Србије, с тим што је њен лидер тога свестан.

Батић Бачевић, у "НИН"-у

Много смо слаби

Ђорђе Вукадиновић Стицај околности и калкулације креатора српске политичке и друштвене стварности могу довести до тога да Коштуничина функција 'чувара владе у летњем периоду' потраје још неколико годишњих доба. Владина евидентна слабост могла би бити фактор њеног преживљавања. Она је толико слаба да готово никоме (изузев донекле Карићу) и не смета, те би, бар што се њених највећих званичних противника тиче, као нека врста привременог решења слободно могла да још извесно време настави своје батргање.

Ђорђе Вукадиновић, уредник Нове српске политичке мисли, "Европа"

О растурању и измишљању

Млађан Динкић Мо­ја же­на ка­же да сам бу­да­ла, ра­дим до ка­сно уве­че, пред­ло­жио сам 23 за­ко­на и Скуп­шти­на их је усво­ји­ла, а с дру­ге стра­не ме јав­ност и ме­ди­ји рас­ту­ра­ју.

Млађан Динкић, министар финансија, "Време"

О растурању и измишљању

Млађан Динкић Пошто је Министарство за економске односе са иностранством у суштини измишљено, министар Бубало фактички води Министарство привреде.

Млађан Динкић, министар финансија, "Време"

И радикали су укапирали

Предраг Марковић Нисмо преузели вођење Владе. И у парламенту се показало, чак од странака за које то не бисте очекивали, да су сада сви схватили да је врло важно да Г17 Плус преузме што више финансијских области, јер ће се тада стати на пут корупцији и криминалу.

Предраг Марковић, председник Скупштине и потпредседник Г17 Плус, "Бета"

Игра за публику

Александар Вучић Док сам јуче играо шах са пензионерима, рекао сам им: Сад губим ја, а сутра ћете имати прилику да од вас губи [кандидат ДС-а Ненад] Богдановић!

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, "Европа"

Сам против себе

Драган Којадиновић Радећи за све, често сам радио против себе. Имам срце које сам спреман да дам не само Београду него и свом народу.

Драган Којадиновић, кандидат СПО за градоначелника Београда, "Глас јавности"

Музеј мистер Којадина

Љубомир Живков У битку за место градоначелника укључио се и Драган Којадиновић. Кад га је поставило за министра културе његовој срећи и чуђењу није било краја – као ни нашем чуђењу – али политика је као сан у којем налазите диван новчић, потом угледате ћуп крцат још лепшим дукатима, тако се Којадин запутио стопама Ст. Протића који је после месец-два жудно ишчекиваног градоначелниковања ладно отишао у Вашингтон, с тим што Којадин неће напуштати садашњи сектор: безецовао је хладњачара који ће његове омиљене воштане фигуре превозити од Владе до Скупштине града и натраг.

Љубомир Живков, у "Ретровизору Б92"

Памет и снага Србије

Богољуб Карић Хоћемо да паре од привреде остану Зрењанину, а не да их привредници који су га последњих 40 година развијали шаљу у буџет Србије, па да њиме располажу људи у Влади Србије, које ја волим да називам јаничарима.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Б92"

Солунска теологија

Борислав Новаковић То је више теолошко него политичко питање. Онима који ми верују, нису потребни никакви аргументи а онима који ми не верују, бадава сви аргументи.

Борислав Новаковић, кандидат ДС-а за градоначелника Новог Сада, о оптужбама да је "гласао из Солуна", "НИН"

Хришћанин који верује у Бога

Светозар Маровић Ја сам хришћанин и вјерник.

Светозар Маровић, председник Државне заједнице СЦГ, "Европа"

Упропашћена смрт

Изјаве.нет Кад смо једну девојку самоубицу после скока са Панчевачког моста, ипак живу извукли из Дунава, молили смо је само да разговара са нама, да остане при свести док је не предамо лекарима, а она је рекла: 'Шта да причам са вама, живот сте ми упропастили'!

Светозар Радић, командир Речне полиције, "Политика"

Само напред

Душко Кораћ Ватерполисти су много помогли у последње 2-3 године да Борис Тадић постане председник Србије.

Душко Кораћ, РТС коментатор ватерполо утакмице СЦГ-Грчка

Само напред

Владимир Вујасиновић Невероватно нам је тешко. Шта је – ту је, идемо даље, не знамо, додуше, ни како, ни са ким, не знамо ни колика ће нам земља бити у догледно време...

Владимир Вујасиновић, капитен ватерполо репрезентације СЦГ, после пораза у финалу Олимпијских играра, "Бета"

О јунацима и гробовима

Александар Тијанић Сад пробајте без њега.

Александар Тијанић, директор РТС-а, одговарајући на питање "којој реченици се нада у говору над његовим гробом", "НИН"

Све је написано (осим истине којој је куцнуо час)

Љиљана Хабјановић-Ђуровић Пишем зато што морам. Мислим да су све књиге већ негде написане, и да само понеко од нас добије ту милост да каже и својим именом потпише оно што мора бити речено – истину којој је куцнуо час.

Љиљана Хабјановић-Ђуровић, списатељица, "Вечерње новости"