Ах, ти Срби (1)

Бајрам Реџепи Ми ћемо заједно са УНМИК-ом, учинити све да буде слободе кретања и сигурности за све. Да би се то постигло, потребно је имати потпору од српске етничке заједнице и она треба да допринесе да се створе добри међусобни односи, јер ми не можемо живети један поред другог, само да би кудили једни друге.

Бајрам Реџепи, "премијер Косова", "Глас Америке"

Међународни стриптиз

Небојша Човић Реч је о класичној нагодби између српског премијера Војислава Коштунице и Контакт групе у циљу изласка косовских Срба на изборе. У домаћој јавности Коштуница глуми великог Србина, а пред међународном заједницом скида и оне делове одеће за које нико није заинтересован.

Небојша Човић, председник Координационог центра за Косово и Метохију, "Блиц"

Ах, ти Срби (2)

Џејмс Џатрас Ох, забога, ви сте исте вероисповести као ти Срби, ви чак знате Србе у Сједињеним Државама... Очигледно је да сте лажов. Искрено говорећи, пред америчким судом то не би могло да се догоди, јер би и сам покушај таквог начина испитивања прекинуо судија или би бранилац уложио приговор.

Џејмс Џатрас, сведок одбране на суђењу Милошевићу у Хагу, конференција за новинаре у Београду

Климава садашњост и светла прошлост

Крис Патен Садашња мањинска Влада Србије је климава и можда неће дуго трајати. Очајнички је потребно да покренемо Србију напред, док траје ова прилика, пре него што изгледи за нове парламентарне изборе поново зауставе политички процес.

Крис Патен, европски комесар за спољну политику, у писму председавајућем Европске уније Бернарду Боту

Срећа по нас у...

Павел Домоњи Садашња влада нема сензибилитет према мађарском питању. То се види и по томе да је Расим Љајић извучен из Министарства за људска права и прекомандован у Савет за сарадњу са Хашким трибуналом. Срећа по нас у Војводини јесте то што мађарска политичка елита није оријентисана на сукобе, него тражи неко цивилизовано решење за проблем с којим смо суочени. Срећа по нас у Србији јесте та што Будимпешта између Брисела и Суботице више је заинтересована за Брисел него за Суботицу.

Павел Домоњи, директор новосадске канцеларије Хелсиншког одбора за људска права у Србији, "Бета"

Имам срце, немам папуче

Драган Којадиновић О свом срцу не треба да причам. Хтео сам, на пример, да кажем да сам својевремено говорио Слободану Милошевићу све у лице, за разлику од вас који сте се из папуча, испред ТВ екрана борили против њега.

Драган Којадиновић, кандидат за градоначелника, о својој изјави "Имам срце које сам спреман да дам Београду", "Европа"

Слободни радикали

Александар Вучић Када говорите о толеранцији – апсолутно смо толерантни, о томе посебно водимо рачуна. И 25 станова у власништву у Земуну, у време власти господина Шешеља, добили су Муслимани, Хрвати и Албанци. Хрвати који су радили у Општини једино су могли да напредују у време власти српских радикала.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, "Радио Б92"

Грци, а пишу на енглеском?!

Бранка Бошњак Рецимо, ја сам пре седам година доводила групу грчко-кипарских инвеститора. Послали су господину Крунићу писмо на 17 страна, о томе где они желе да улажу у Београд. После месец дана, у градској скупштини су ми рекли да нису одговорили, јер је писмо било на енглеском и нико није умео да преведе то писмо, па сам им онда ја превела то писмо. Нажалост, морам да констатујем да ни на то преведено писмо никада нису добили одговор. То исто писмо сам ја упутила новој градској влади, обновљено, пре четири године. Никада нико није одговорио тим инвеститорима.

Бранка Бошњак, кандидат за градоначелника Београда странке Г17 плус, "Радио Б92"

Срећа је лепа само док се не мимоиђеш с њом

Љиљана Чолић Увођење страног језика у први разред основне школе није довољно ефикасно и много кошта. Постоји једна изрека која каже – немој да трчиш сувише брзо да не би престигао срећу. Значи, бојим се да је то увођење страног језика у први разред основне школе у нашим условима на неки начин управо било то да смо се мимоишли са срећом.

Љиљана Чолић, министарка просвете, према "Блицу"

Дарвин је жив, а министарка?

Милан Брдар Ја сам овде дошао да потврдим да је Чарлс Дарвин још увек жив. Значи, имали смо можда један кратак период збуњивања. Признајем да су можда и наставници збуњени, али ова наша изјава управо треба да елиминише ту збуњеност. Пошто је лекција у уџбенику, враћање у план и програм није због бриге о крупним последицама, јер не видимо да последице могу да буду крупније, јер интервенција долази отприлике на време.

Милан Брдар, заменик министра просвете, конференција за новинаре

Пуна слама

Изјаве.нет Ја не лупам празну сламу, а за писање књиге о др Анти Павелићу главни мотив ми је био што сам заклети усташа и жеља да се каже права истина јер нису усташе никога клале, а што се тиче Јасеновца, па тамо су затвореници пјевали 'Малу Флорами" и имали своју самоуправу.

Павле Тонковић, аутор "Поеме поглавнику НДХ др Анти Павелићу", ријечки "Нови лист"

Иритантно црвени

Мирко Илић Амерички дизајн је пуно гори, агресивнији. Своди се на претњу – ако не купиш овај производ, убићу те. Европски је – ако купиш овај производ, више ћеш јебати... Како ствари стоје, све више и више ћете личити на Америку, него што ће Америка личити на вас. Ако погледате кока-колу, марлборо и још пар ствари, имате више црвене боје сад него што сте је имали у комунизму.

Мирко Илић, дизајнер из Њујорка у Београду, "Европа"

Иритантно црвени

Мирко Илић Како што кажу у Босни – севдах је измислила фукара да лакше дође до пи... То је чиста истина, Босанци то само изговарају равно па у главу. Испричавам се што употребљавам толико псовки, али овде ме је доста тога иритирало. И мене сте повукли доле. Иначе, ја уопште не псујем. Овде сам чуо и да за жену кажу 'пусти је, она је педер'.

Мирко Илић, дизајнер из Њујорка у Београду, "Европа"

Топ за по кући

Жарко Требјешанин Изврсну илустрацију тезе да је кич у својој сржи обмана, епигонство и кривотворење, имамо у једном рекламном огласу за собни мини топ: 'аутентична копија правих модела, интересантан али безопасан'. То вам је кич – оригинална имитација.

Жарко Требјешанин, психолог, "Политика"