Одлазак бизнисмена повратак (фелд)маршала

Доналд Трамп Сећате се када смо били млади и учили историју у којој је било речи о великим генералима и великим биткама? Зар не би било лепо да нападнемо први, а да о нашој великој победи причамо касније?

Доналд Трамп, бизнисмен и републикански кандидат за председника САД, критикујући план Хилари Клинтон за борбу против Исламске државе, „Танјуг“

Академски ћар је појео етичку вајду

Владимир Костић Садашњи систем регрутације академских првака зрео је за промену. Жао ми је што нисам реаговао у неким ситуацијама у којима сам, можда, могао. Негде се осећам као хуља која је учествовала у свему томе, али време је да почнемо да размишљамо на други начин.

Владимир Костић, неуролог и председник САНУ, о проблему запошљавања најуспешнијих студената у Србији, „Блиц“

Можда земља зна

Владимир Костић На Ваше питање могу само скрушено да погледам у земљу, јер одговор немам.

Владимир Костић, председник САНУ, упитан за предлог да се спречи одлив становништва (само у 2014. Србију је напустило око 58.000 људи), „Блиц“

НАТО лечи и оно што не боли

Мило Ђукановић Улазак Црне Горе у НАТО имаће позитивне ефекте прије свега на сигурност, а биће загарантована стабилност земље и неповредивост граница. То ће бити важан замајац економског и демократског развоја, за привлачење страних инвестиција и туриста.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, за италијанску агенцију АНСА, ИН4С