Гестапо није на (н)овој адреси

Предраг Ј. Марковић Имате странке где може да се смени читаво руководство и да нико не писне. СПС има унутрашњу демократичност која се неки пут претвара у анархију. То што је Ивица Дачић питом и помирљив човек не значи да људи треба да кажу за странку да је „гестапо“ или да вређају странку.

Предраг Ј. Марковић, потпредседник СПС-а, у Свилајнцу у контексту искључења Ненада Боровчанина и одласку Дијане Вукомановић из странке, „Блиц“

Ред, рад и Дачић

Предраг Ј. Марковић Ово је покушај увођења реда, да странка не личи на пијацу, а неке ствари су горе него на пијаци. Замислите шта би се догодило да запослени вређају руководство неког предузећа или установе. Неки чланови странке су прекршили сваки људски и пословни бонтон.

Предраг Ј. Марковић, потпредседник СПС-а, у Свилајнцу у контексту искључења Ненада Боровчанина и одласку Дијане Вукомановић из странке, „Блиц“

Индустрија из доба Јуре

Предраг Ј. Марковић Зашто би нас Кореанци учили како се плету чарапе и мотају жице од бакра, јер и наши људи то могу да раде.

Предраг Ј. Марковић, потпредседник СПС-а и историчар, на трибини „Србија 2026.“ у Свилајнцу, „Блиц“

Вербални насилници гори и од физичких

Доналд Трамп Ако погледате Била Клинтона... никад није било никога у историји политике ове земљи ко је био тако насилан према женама... Код мене се ради о речима, а код њега о делима. Хилари Клинтон је нападала те исте жене, и напала их је жестоко, њих четири су овде вечерас. Хилари се смејала силовању.

Доналд Трамп, републикански кандидат за председника САД, на дебати с Хилари Клинтон, „Танјуг“

Рудник бакра, цинка и фантома

Марко Ђурић Трепча није била актуелна прошле недеље. Ниоткуда се у Скупштини Косова фантомски појављује нацрт закона о конфискацији 'Трепче'.

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, „Бета“

Спорт враћа ишчупану руку

Ненад Голијанин Већина је гласала за пријем Косова, а ми смо били уздржани. Не признајем одузимање српских територија, али млади треба да се такмиче и зато је ово пре свега спортска одлука. Понављам, боли ме рука коју су ми ишчупали, али је спорт нешто друго.

Ненад Голијанин, председник Одбојкашког савеза Србије, на питање зашто није гласао против пријема „Косова“ у Светску одбојкашку федерацију, „Курир“