Први грејач Србије

Александар Вучић Не може у гаћама и чарапама го да шета по кући јер је 19 степени, него хоће 28, па Вучићу ти укључуј грејање!

Александар Вучић, премијер, о почетку грејне сезоне, „Ало!“

Кафаница, лудница, (НАТО) кланица

Александар Чепурин Да ли држављани сиромашних земаља које још нису чланице НАТО знају да та алијанса жели да их искористи као топовско месо? Да ли они желе са ратују? Русија, за разлику од њих, нема намеру да тежи доминацији, да намеће своје међународне судове... Ми се залажемо за равноправност.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, на округлом столу „Србија, НАТО, Русија – шта је српски интерес“, „Српски телеграф“/„srbijadanas.com“

Отето је проклето (док се не преотме)

Патријарх Иринеј Ми никада нећемо прихватити стање на Косову и Метохији. У народу се каже да „оно што је силом отето, да се силом и враћа“.

Патријарх Иринеј, за ТВ Пинк, „Бета“

Нема лоших вести (ако знаш позитивно да мислиш и гледаш)

Александар Вучић Свашта сам ја чуо од Едите Тахири, и мало тога или готово ништа се није остварило у будућности.

Александар Вучић, премијер Србије, коментаришући изјаву Едите Тахири везану за Трепчу, НСПМ

Дабогда те похвалио ММФ

Александар Вучић Добили смо повољне оцене од ММФ-а. Назвали су нас „старс пипл” – звезде ученика.

Александар Вучић, премијер Србије, НСПМ

Босански хаику

Александар Вучић Желим да гледам у небо и да се надам да ће ово да прође једног дана.

Александар Вучић, премијер Србије, на питање како коментарише изјаву бошњачког члана Председништва БиХ да ће тражити понављање избора у Сребреници, „Танјуг“

Ко неће силом, хоће милом

Александар Вучић Патријарха поштујем, нисам неки верник, али сваку његову реч саслушам, и знам да жели народу добро и да нас увек добро разуме. Сигуран сам да патријарх жели најбоље земљи, али мој је посао да обезбедим мир и стабилност.

Александар Вучић, премијер Србије, о изјави патријарха да „што се силом отме силом се враћа“, „Танјуг“

Водимо 0:5

Александар Вучић Нисам прихватио тај предлог, јер нисам циркуски премијер, и зато што мени не треба да урличем на телевизији носећи српску заставу и објашњавајући свима како сам велики Србин, а да резултат на семафору буде 0:1.

Александар Вучић, премијер Србије, о одлуци да се због покушаја приштинског преузимања Трепче не иде на Савет безбедности УН, „Танјуг“

Четир' ноге (и све четири меке)

Александар Вучић Када вас доведу у ситуацију да је немогуће било шта да урадите, браните се с четири ноге. Доведени смо у позицију која је за нас немогућа. Нема излаза и тунела направљеног да се провучемо.

Александар Вучић, премијер Србије, о притисцима да се Београд одрекне имовине Телекома на КиМ, „ФоНет“