И географија је на руској страни

Владимир Путин Они који покушавају да изолују Русију нису довољно моторизовани ни да обиђу њене границе, нити за то имају довољно бензина.

Владимир Путин, председник Русије, „Срна“/„Блиц“

Председник и (први) жирант Србије

Томислав Николић Постоје занимања и животни позиви у којима се особа преда држави и народу, а не својим интересима. Мислим да сам ја дужан свом народу.

Томислав Николић, председник Србије, о председничким изборима 2017. године, „Блиц“

Највеће контражеље

Блиц Највећа и једина жеља Богољуба Карића је да се врати у земљу. И он од тога не одустаје... Препрека је оптужница која је подигнута против њега, а која не може тек тако да се одбаци. Карић хоће да уложи значајне суме у Србију, да ради. Међутим, има и контражељу, а то је хапшење бившег министра Млађана Динкића, који га је 'напаковао' за „Мобтел“.

Блиц, неименовани извор близак кабинету председника Србије Томислава Николића

Ранише га прејаке речи (и дрон)

Еди Рама Неко ме је подсетио да је ускоро двогодишњица инцидента с дроном. Према вестима, нови балкански рат је био пред вратима Европе. Ствари су се промениле. Сећам се Александровог (Вучић) израза лица када сам поменуо Косово пре две године, мислио сам – умреће преда мном.

Еди Рама, премијер Албаније, „Бета“/„bizlife.rs“

Буџет на надувавање

Александар Вучић Како су они (у Нишу) правили буџете свих претходних 25 година, 30 година? Тако што вам кажу, имаћемо приходе, којих у ствари нема, приходи прецењени за 46,4 одсто. Прецењени приходи, а онда на тако прецењене приходе, надувају расходе, створе себи немогуће обавезе које су још веће од тога, јер увек рачунају да имају одређени дефицит и онда дођете до минуса у каси који достижу понекад и 50 милиона евра.

Александар Вучић, премијер Србије, у Нишу о стању градског буџета, РТС

Данас ислеђујем, сутра смењујем (прексутра хапсим)

Александар Вучић Даћемо Нишу све из Београда, све уређеније ћете имати! Пет милииона ћемо да вам дамо. Аман, човече! Поставите само здрав систем, немојте да лажете народ! Реците људима шта има, шта нема! Кога издржавате? Кога издржавате, бре? Педесет милиона евра није дефицит државе, кога то издржавате?

Александар Вучић, премијер Србије, у Нишу подижући глас на градоначелника Дарка Булатовића због стања буџета града, „Gradjanin.rs“/„vestinet.rs“ (ВИДЕО)

Породиље су горе и од беле куге

Александар Вучић Србија за социјална давања издваја много више него друге земље, има оних који је стварно заслужују, али и оних који, као ја, могу коњу реп да ишчупају а неће да раде. Ево, на пример, ја сам социјални случај, узмем по 4.000-4.500 динара на [свако] дете, плус 10.000-11.000 овако, и ето мени минималне плате. Па што да идем да радим? Знате ли да се и на по дете добија новац? Не знате, зато што вам то нико никада није рекао.

Александар Вучић, премијер Србије, новинарима у Нишу, „Бета“/„Телепромптер“ (ВИДЕО)

Плаћамо их да нас запошљавају

Александар Вучић Биће потписан уговор са италијанском фирмом „Леони“ која ће запослити 2.200 радника. Није [ни] „Мишлен“ остао на лепе очи, него смо истресли кесу, 30 милиона [евра] смо дали. Али колико запошљавају, колико породица живи од тога?!

Александар Вучић, премијер Србије, у Нишу после састанка с функционерима Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа, „Бета“

Амбасадорска књига жалби

Александар Вучић Јутрос сам се извинио кинеском амбасадору што је морао да слуша глупости од наших политичара и што су критиковали инвестиције из Кине.

Александар Вучић, премијер Србије, Б92