Ко би још желео да буде Џемс Бонд кад може да буде срески шпијун

Томислав Николић Када код нас некоме кажете да је шпијун, мислите о њему веома лоше. На западу је то цењено занимање, за које се добијају почасти и титуле. Када код нас кажете, ви га не цените, па ни да је српски шпијун.

Томислав Николић, председник Србије, „Бета“/„Танјуг“

Шпијунажа је и даље сигуран посао

Томислав Николић Немојте да мислите да је нека држава довољно мала, посебно нека балканска, па да нема код нас шпијуне. Има, можда раде за неког великог, али раде.

Томислав Николић, председник Србије, „Бета“/„Танјуг“

Лидери зачеља (Европе)

Томислав Николић Друге државе у окружењу немају толико проблема колико их има Србија, а опет не могу да се похвале да тако добро воде своју економију или пријатељства са другим народима као што их води Србија. Нека се угледају на нас.

Томислав Николић, председник Србије, „Бета“/„Танјуг“

Ко на нас крене из места је обрао бостан

Томислав Николић Позивам све са Истока и Запада, који утичу на судбину човечанства, да се окану Србије.

Томислав Николић, председник Србије, о деловању страних тајних служби, „Бета“/„Танјуг“

Opus Dei

Станислав Хочевар Католици стално промовишу помирење, екуменски дијалог, па се надам да ће и друштво у Србији и влада, а нарочито већинска, православна црква, имати разумевања за нашу жељу да нас у земљи у којој живимо посети поглавар цркве којој припадамо. [...] Ако могу сви политичари да долазе у Србију, па чак и они који нису увек чинили добро овој земљи, било би и више него природно да дође и папа.

Станислав Хочевар, београдски надбискуп, „Политика“

(Не)спорно слово у црквеном календару

Станислав Хочевар Папа Фрањо, као што знамо, основао је посебну међународну комисију да би се боље проучила историјска улога Алојзија Степинца. [...] Али, католици се јако чуде како то да се од њих захтева толико проучавање, а није се поступило на исти начин када је СПЦ проглашавала своје свеце. [...] Католичка црква се није мешала у канонизацију светаца на које би можда она имала замерке. Знамо да, на пример, ни у самој српској јавности није било јединственог мишљења око канонизовања владике Николаја Велимировића, али он је, ипак, уврштен у ред светих без дубљег разматрања тих замерки.

Станислав Хочевар, београдски надбискуп, „Политика“