Кинеска травка на српску (финансијску) рану

Александар Вучић Железару [Смедерево] смо решили, капа доле за Си Ђинпинга и Ли Кећанга. Спасили су нас огромне муке, огромног финансијског 'крварења' и буквално су нам спасили живот. Мало је заслужна наша упорност, а више њихово пријатељство.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за медије, РТС

Само Кинез српски буџет (и аранжман са ММФ-ом) спасава

Александар Вучић Србија буквално издржава Рударско-топионичарски басен Бор, због кога буџет годишње 'крвари' око 100 милиона долара. Има много проблема, и то морамо да решимо за шест месеци... Имаћу билатерални састанак са кинеским премијером [Ли Кећингом] - и то најдужи састанак - и молићу, клечаћу на коленима ако треба да најпознатија кинеска компанија узме РТБ Бор, јер не можемо то да издржимо. Људи морају да знају да само захваљујући држави Србији и грађанима РТБ ради и они примају плату. Страшно се изнервирам када чујем тумачења руководства РТБ Бора, а видим да месецима не плаћају рачуне за струју.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за медије после договора са делегацијом ММФ-а, РТС

Ко је „фризирао“ извештаје није дангубио

Александар Вучић Када је реч о лошим пословним резултатима „Азотаре“, „Петрохемије“, МСК, љут сам на самог себе, јер нисам проверавао, веровао сам људима који су ме лагали и слали лажне извештаје, али и то ћемо да решимо. Наследили смо 'ђубре', тога морамо да будемо свесни. Наследили смо пусту Железару [Смедерево], „Петрохемију“ са дуговима од око 400 милиона, исто је било и са „Азотаром“.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за медије после договора са делегацијом ММФ-а, РТС

За отаџбину и тринаесту пензију

Александар Вучић Повећање пензија биће од 1. јануара, видећемо да ли 1,5 или 1,7 одсто. Једнократно повећање [пет до шест хиљада динара] важи за све пензионере, јер рачунамо да људи могу да се обрадују, да потроше неки новац за Светог Николу, Нову годину, Божић... ко шта слави. Онима који примају најниже пензије, ова помоћ значи и да је то нека врста 13. пензије.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за медије после договора са делегацијом ММФ-а, РТС

Само је једна (буџетска) мајка

Александар Вучић Наставницима и учитељима - између шест и седам одсто повећања, лекарима и здравственом особљу - пет одсто, полиција и војска - пет одсто. Социјалне установе - пет одсто, култура, позоришта, музеји - пет одсто. Најтеже нам је било за полицајце и војнике. Мислим да је ММФ на сва повећања хтео да пристане сем за војску и полицију. Кад су видели да сам решен да напустим преговоре, онда су пристали.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за медије после договора са делегацијом ММФ-а, РТС

Напад на економски просперитет је напад на Вучића (важи и обрнуто)

Изјаве.нет Напад на Александра Вучића је напад на модерну Србију и напад на оно са чим се модерна Србија поноси, а то је економски просперитет.

Милосав Миличковић, државни секретар у МУП-у и функционер СНС, поводом проналажења „арсенала оружја” близу куће премијера Александра Вучића, „Танјуг”