Средњи блокери

Сорен Јесен Петерсен Сасвим је извесно да су они у Београду, као и представници цркве, ти који су одлучни да блокирају напоре за стварање мултиетничког друштва на Косову, безбедног за све грађане.

Сорен Јесен Петерсен, шеф УНМИК-а, "Бета"

Британски секретар за српску историју

Денис Мекшејн Поручујем свим политичарима у Србији да нема повратка Косова у 1999, нити у 1989, а поготово не у 1389.

Денис Мекшејн, британски државни секретар спољних послова, "ФоНет"

Десета рупа

Војислав Коштуница Немам намеру да хапсим четворицу генерала војске и полиције који су оптужени у Хагу.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Интернешенал Хералд Трибјун"

Без радикалног оптерећења

Томислав Николић Ако не изручи генерале, Влада Србије ће уз нашу помоћ издржати неке друге нападе који су бесмислени и због којих Влада не треба да падне. Влада мора, кад је реч о националним и државним интересима, да ангажује Скупштину и опозицију у њој јер се свет неће усудити да оптерети Владу за коју зна да ужива подршку српских радикала.

Томислав Николић, заменик председника Српске радикалне странке, "Бета"

Макар да је погубна

Наташа Мићић Коштуничина политика је безбојна, пуна удварања, демагогије и популизма. Чак је и Мирко Марјановић, бивши премијер Србије из времена Слободана Милошевића, имао неку политику, која јесте била погубна, али његова влада је макар имала неку политику. Коштуничина нема никакву.

Наташа Мићић, члан Председништва ГСС-а, "Б92"

Петак тринаести, а ми у Србији

Жељко Цвијановић Покушајте да замислите Србију у којој, на једној страни, ратују Коштуница и радикали, а на другој Борис, Чеда и Карић. Симпатично место. За 'Петак тринаести', Vol. 9.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Европе"

Групна кохабитација

Чедомир Јовановић Ако у овом тренутку Борис Тадић кохабитира са Коштуницом, Лабусом, Драшковићем, Илићем и посредно са Дачићем, уверен сам да му неће бити проблем да кохабитира и са мном.

Чедомир Јовановић, члан ДС-а и оснивач Центра за модерну политику, "НИН"

Корак до среће

Велимир Илић Камо среће да смо сви радили за Државну безбедност, да помогнемо државу.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "БК"

Алиментација

Александар Влаховић Имали смо апсурдну ситуацију до јула да су приходи од приватизације били мањи од трошкова за издржавање Агенције за приватизацију.

Александар Влаховић, бивши министар за приватизацију, "Европа"

За посто или два, можда три, не знам број...

Радомир Наумов Имам проблем с бројевима, имам проблема да их памтим. Да ли ће то бити 2,5 или 3, у сваком случају око 6 посто.

Радомир Наумов, министар енергетике, о проценту повећања цене бензина, "Бета"

Како смо ономад спасли свет

Јован Чековић Осама бин Ладен посетио је 'Југоимпорт­' 1985. Лидер Ал Каиде је тада био у друштву два човека с пасошима САД. Они су куповали наоружање за Авганистан, против Руса, али му није продато оружје. 'Југоимпорт' је тада имао неке своје критеријуме, па нисмо могли да им продамо.

Јован Чековић, бивши директор "Југоимпорта", "НИН"

Фер провлачење кроз блато

Изјаве.нет Зашто нисте Вукашина Обрадовића 'провукли кроз блато' још у петак, то би било фер а не овако? А могли сте Врањанце да ослободите од зликовачке владавине социјалиста, а Србију од ригидне Коштуничине мањинске владе? Колико се осећате одговорним што је демократски блок у Врању трајао само један дан и што ће социјалистички лопови у Врању сада владати са трећином одборничким места у локалном парламенту?

Славомир Костић, новинар "Врањских", питања упућена председнику СО Врање о непостављању Вукашина Обрадовића, директора "Врањских", на место директора врањске Телевизије

Скромност и смерност

Изјаве.нет Може да се живи скромно. Моја породица ни у чему не оскудева. Имамо довољно пара да можемо да летујемо, да зимујемо, да изађемо на ручак или вечеру, иако то мени није манир, да одемо на весеља, рођендане...

Обрен Ћетковић, председник СПС-а Крагујевца и члан УО ЕПС-а, "Крагујевачке новине"

И би – Струја!

Хаџи Драган Антић Органи маније и гоњења очито немају преча посла него да хапсе Миру зато што је помогла једној медицинској сестри да добије државни стан!

Хаџи Драган Антић, бивши директор "Политике", "Курир"

Поклапање богатих левичара и сиромашних хришћана

Љиљана Хабјановић-Ђуровић Бити имућан и бити левичар, то није у супротности. Увек сам се гнушала левичара из стомака. Ја сам левичар из главе. Моје левичарење из главе је у складу са вером зато што су Исусови следбеници били сиромашни, а мислим да су основе хришћанства и изворне левице сличне, чак се поклапају.

Љиљана Хабјановић-Ђуровић, списатељица, "Европа"

И књига је оружје

Милан Лане Гутовић Гужву на Сајму књига објашњавам геополитиком – Србија се сада окренула земљама где је нормалније занимање за књиге него за, рецимо, стрељане.

Милан Лане Гутовић, глумац, "РТС"

О незавршавању процеса еволуције

Изјаве.нет Масони не могу да пренесу све своје тајне, већина људи за њих није спремна јер сваки човек има свој ритам еволуције.

Ибер Гревен, масон и велики командер Врховног савета Француске, ТВ "Б92"

Ко (ни)је баксуз

Богдан Тирнанић Имао сам карту за пројекцију Кустуричиног 'Подземља' у Кану, али нисам отишао јер нисам био са Кустурицом у добрим односима, па да не испадне да сам баксуз... А ове године је једна друга особа била баксуз, човек који се нашао на месту министра културе пратио је Кустурицу...

Богдан Тирнанић, колумниста, "Трећи канал"