Та дивна настрана имена

Марина Абрамовић То је била обична вечера. На менију је била нормална храна, коју ја зовем „сприритуално кување“. Није било крви или било чега сличног томе. Ми само називамо ствари занимљивим именима, то је све.

Марина Абрамовић, визуелна уметница, о њеном позиву на вечеру где се служило „свеже млеко из дојки са свежом спермом“ што је објавио „Викиликс“, „Art News“/„Блиц“

Бог је умро узалуд

папа Франциско I Оно што се дешава у данашњем свету је да, када нека банка банкротира, истог часа се створе скандалозне своте како би се она спаслa, док је немогуће наћи много мање суме како би се спасла браћа која толико пате. Таква политика је банкрот хуманости.

папа Франциско I, о мигрантској кризи, АП/„Танјуг“

Грчка, албанска провинција најстарија

Еди Рама У 17. веку већина становништва Атине говорила је албански, што значи да је у том периоду, мање-више, она била албански град. Те чињенице не значе да су Акропољ и главни град Грчке апсолутно албански, као што ни то што се грчким дијалектом говори у Ћамурији (делу грчке области Северни Епир уз границу са Албанијом) не значи да је то грчка провинција.

Еди Рама, премијер Албаније, „Фејсбук“/„Политика“

Јунаци одбране Акропоља

Еди Рама Акропољ је тамо где је захваљујући Албанцима! Захваљујући ангажовању албанског архиепископа Душманијуа, који је 1686. преговарао са Венецијанцима и успео да их убеди да њихова флота не бомбардује Акропољ, јер су тамо смештене турске касарне, спасивши тако овај споменик цивилизације.

Еди Рама, премијер Албаније, „Фејсбук“/„Политика“

Кина ради Србија се гради (Чекајући хиљадити километар)

Александар Вучић За мандата ове владе ће бити направљено више путева него у време Јосипа Броза Тита за 35 година. Наше пријатеље из Кине замолићемо да крену одмах у радове, јер за један део имамо одобрене кредите, за друге је потребна процедура од шест, седам месеци.

Александар Вучић, премијер Србије, на самиту лидера Кине и Централне и Источне Европе у Риги, РТС/„Бета“