Сачувај нас Боже од куге, глади и опскурних људи

Бошко Обрадовић Имамо једног опскурног, поквареног, безобразног типа Маријана Ристичевића који је увредио народног посланика из ДС-а који има болесно дете - и коме смо сви скромно помогли да се скупи новац за још једну у низу операција - и да се то злоупотреби у политичке сврхе па да се каже како је малтене новац скупљао за кампању Драгана Шутановца. То су ствари када мораш да реагујеш, ма колико се разликовао од ДС-а, и кажеш - тај Маријан Ристичевић је људски олош.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери и народни посланик, о изјави, емисија „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Муфтија јачи и од државе и од Вучића

Александар Вучић Мислите ли да ће муфтија да пусти да му то тек тако неко сруши без присутних 5.000 људи? Па неће, и већ вам је то [Зукорлић] рекао. И сада ја питам да ме посаветујете како да то срушимо. Сви који ми ту тему сваки дан намештају, а своје задњице извуку, а има их и у Влади и на другим местима са поруком: „Хајде ти, Вучићу, заподени рат,“ ја им кажем: „Ма немој!“

Александар Вучић, премијер Србије, о градњи без дозволе Исламске заједнице у Новом Пазару, „Бета“/„Танјуг“

Часно смо (вас) бомбардовали, али нисмо довољно често

Рудолф Ђулијани Не знам шта сам урадио лоше. Понашао сам се веома часно и тада храбро поручио: „Мислим да је требало да вас бомбардују [1999]“. Колико људи оде у неки град и каже: „Ја мислим да је било у реду што су вас бомбардовали“. Знате ли колико често сам ја то радио?

Рудолф Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка и један од кандидата за државног секретара САД, о свом ангажману 2012. у кампањи СНС-а, N1/CNN

Бог на небу и Академија на земљи

Владимир Костић Од почетног предлога Јована Стерије Поповића и Анастасија Николића, те оснивања Друштва српске словесности 1841. године, до данашњих генерација чланова САНУ, Академија хода, жури, посрће, трчи, пада или маршира упоредо са овим народом и државом, речју, грађанима Србије, у готово два века дугом калеидоскопу историје коју је Андрић фаталистички дефинисао као простор живљења „између клања и орања“, а да тога често ни наши суграђани, ни ова држава нису свесни.

Владимир Костић, председник САНУ, у беседи поводом 175 година од оснивања Друштва српске словесности, РТС

Удвориштво овде (више) не станује

Владимир Костић Однос државне власти и САНУ, заснован на разумевању разлика у суштини њиховог деловања, [...] треба да садржи и сенку дистанце коју налаже интелектуална скепса и политичко несврставање у служби интереса средине која је Академију изнедрила. Другачија, удворичка или априори негативистичка САНУ не би оправдавала научне и уметничке основе свог постојања.

Владимир Костић, председник САНУ, у беседи поводом 175 година од оснивања Друштва српске словесности, РТС

Данашњи Вучић вреди три пута више од ондашњих Тадића, Коштунице и Милошевића

Александар Вучић Ми смо отворили деоницу Владичин Хан-Врање дужине 25 километара, Грабовница-Грделица од 35 километара, па Црвена река-Читлук од 25 километара, плус ових 41 километар, плус Уб-Лајковац и то је већ двоструко више него у време Тадића и Коштунице. [...] Милошевић је завршио део од Фекетића у оном делу Војводине где је најлакше радити аутопут. То је 50, 60 километара и то најлакших, што је пропорционално 20 или чак 10 километара кроз Грделичку клисуру, по тежини радова и цени коштања.

Александар Вучић, премијер Србије, „Бета“/„bizlife.rs“

Да живимо као сав либералан свет

Миша Ђурковић Ево истинитог случаја: отац чија се ћерка виђа са наркоманом забрани јој да изађе и да оде да се види са њим. Она одбије послушност и крене напоље. Он јој након доказивања, причања и свађе лупи шамар и заустави је да не оде. Након тога она га пријави полицији, која дође и заједно са центром за социјални рад аутоматски је као облик хитне мере одведе из породице у алтернативни смештај. Човек је очајан, а ћерка адолесцент срећна што му тера инат и што може да се виђа са проблематичним дечком.

Миша Ђурковић, научни саветник у Институту за европске студије, критикујући Нацрт закона о заштити од насиља у породици, „Политика“