Јуримо бронзану медаљу (за две године)

Ана Брнабић Управо сам се вратила из Кине са III Светског самита интернета и чула невероватно занимиљиве ствари. Видела сам, што је занимљиво, да ЕУ такође заостаје значајно за светом, а кад кажем свет онда су то уствари Калифорнија и Кина. Око 99 одсто свих стартапова и свих иновација долази из Калифорније и Кине. [...] Не чини ми се да пуно каснимо, мало каскамо, али можемо и надам се да ћемо то стићи већ у наредне две године.

Ана Брнабић, министар државне управе и локалне самоуправе, „Танјуг“

Прво да га поштено осудимо...

Барак Обама Не могу да помилујем никога ко се пре тога није појавио пред судом и изнео свој случај. Едвард Сноуден је указао на кључне проблеме у вези са такозваном дигиталном приватношћу, али објављивање тајних података, као што је он урадио, представља кршење процедуре и политике америчке обавештајне службе.

Барак Обама, одлазећи председник САД, о оперативцу који је 2013. објавио документа о масовној пракси NSA о шпијунирању у САД и свету, „Шпигл“/„Срна“

Земља излазећег сунца

Александар Вучић Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази се чврсто на европском путу, чувајући своју независност, сувереност и добре односе са свим нашим пријатељима - Русијом, Кином, Турском, САД и другим земљама. [...] Србија је сигурна земља, за само 100 дана откривено је 335 кривичних дела са елементима корупције.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом сто дана Владе Србије, Б92

Вучић на (анти)ратној нози

Александар Вучић Говоре о томе да немамо снаге да решимо случај у Пазару. Имамо снаге свима да им главе полупамо, али нећемо.

Александар Вучић, премијер Србије, о градњи без дозволе Исламске заједнице у Новом Пазару, Б92