Црни анђели

Светозар Маровић То смо рекли нашим пријатељима јер знамо да неће постојати никакв бели анђео који ће решити ствари уместо нас. Ми морамо завршити те обавезе да би добили америчку подршку.

Светозар Маровић, председник СЦГ, после разговара са америчким сенаторима, "Б92"

Не може нам нико ништа

Стојан Церовић На овим америчким изборима можда смо имали свог кандидата, али није сигурно да је то био Џорџ Буш. У сваком случају, та симпатија није нас отворила ка Европи, али тамо нам се то ваљда неће узети ни за зло. А и кад би се Европа наљутила, не видим како би нас казнила. Можда да нам уведе визе? Да отвори расправу о терору над још неком мањином у Србији?

Стојан Церовић, у "Времену"

Овлашћени предавач

Миодраг Влаховић Не желимо да будемо независни зато што смо Црногорци, већ зато што смо Европљани. Чак и кад би Србијом владао Махатма Ганди, ми бисмо хтели независност. Србија и Црна Гора су тако различити близанци, као Шварценегер и Дени де Вито.

Миодраг Влаховић, министар спољних послова Црне Горе, предавање у Атлантском савету Словеније

Избори су најгори

Предраг Секулић Избори за Скупштину СЦГ нерационални су и непотребни. Настојања опозиције у Црној Гори да чак и претњама изнуди изборе за Скупштину Србије и Црне Горе опструкција су демократских процеса у Црној Гори, наше европске опредељености и политичких и економских реформи.

Предраг Секулић, портпарол Демократске партије социјалиста, "Б92"

Сви смо ми помало сиромашни

Зоран Анђелковић Баки Немамо кога да нам поклања паре, немамо приватника који је уз нас и једноставно – сиромашни смо. Када ћемо имати паре? Јасно, кад дођемо на власт!

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а, "Глас јавности"

Компромиси без (јасних) граница

Војислав Михаиловић Посланици Српског покрета обнове свесни су да морају да пристану и на неке компромисе. Ти компромиси имају неке границе које је тешко означити.

Војислав Михаиловић, потпредседник СПО-а, новинарима у Скупштини Србије

И тело и душа

Слободан Вуксановић Мени је ово место понуђено седам дана пре завршетка локалних избора, а после тих избора схватио сам да нема места за пуно сродних демократских партија за оне који су мали. И ја сам предложио да се удружимо у ДСС. Налазимо се у ДСС-у, са којом смо претходних пет година били 'једна душа у два тела' у свим ванредним периодима и кампањама.

Слободан Вуксановић, министар просвете и спорта, "Глас јавности"

Психички маркантан

Божо Прелевић Нисмо хтели да учествујемо у њиховом перформансу. Истражни судија има, очигледно, психички веома упадљиво понашање, за које не мислим да је коректно према државној комисији, тако да смо се ми удаљили.

Божо Прелевић, председник Независне комисије о погибији војника у Топчидеру, "Б92"

Законско морање због нервирања

Вукашин Обрадовић Упозорили су ме да уколико то не прихватим могу да имам и законске проблеме. Ову функцију сам преузео и због тога да бих мало нервирао локалне политичаре који су били против мог избора.

Вукашин Обрадовић, власник и уредник недељника "Врањске", о прихватању функције в.д. директора РТВ Врање, "Бета"

Роми против антициганизма

Драгољуб Ацковић Антициганизам је дуготрајна појава која ће потрајати, све док се Роми не огласе.

Драгољуб Ацковић, потпредседник Светског парламента Рома, "Бета"

Слободан (не)српски избор

Матија Бећковић И ако нестане, Црна Гора ће своју последњу реч рећи на српском.

Матија Бећковић, песник, према "Блицу"

Слободан (не)српски избор

Мирко Ковач Лично мислим да је сасвим свеједно којом варијантом пишете у оквиру једног језика, али ако баш желите да вас језик одређује, онда је то ваш слободни избор. Писао сам и екавски и црногорски и босански, сада у Загребу објављујем изабрана дјела на хрватском, на којем већ дуго пишем, али не зато да бих по сваку цијену био хрватски писац, него напросто стога што ми се хрватски највише свиђа. Уосталом, црногорски је језик најближи хрватском.

Мирко Ковач, писац, "Побједа"

Случајни полицајац

Андрија Драшковић Здравствени радници неће да га среде, рана му се инфицирала. Али било је важно да се прича да ли је он полицајац. Човек који је повређен није био у службеном возилу. Можда је он мој род, можда дугогодишњи пријатељ, можда ме је стопирао да га од аеродрома пребацим до града. Они доносе своје закључке са потпуном заменом теза.

Андрија Драшковић, "контроверзни бизнисмен", о рањеном полицајцу у његовој пратњи, "Европа"

О преједању

Веселин Симоновић Ја предлажем да новинари сами одустану од тога да једу у скупштинским ресторанима, не би ли се ови прејели и тако им позлило. То је најбољи новинарски одговор. А што се тиче привилегија, ја сам и раније предлагао да се тај закон усвоји, али са једном изменом – да сви који су сад у Скупштини буду пензионисани одмах, али под условом да више не могу да се баве политиком.

Веселин Симоновић, главни и одговорни уредник "Блица", "Данас"

О изједању

Радован Рака Радовић Понављам да сам искрен и отворен човек, који на увреду и прозивку враћа истом мером. Каже мени Тома Николић да ће да ме закоље, а ја му узвратим: Нит ћу те кољем, нит бесим. Има да те из'едем ко грлицу и залијем ладним шприцером од банатског ризлинга!

Радован Рака Радовић, председник општине Трстеник, "Свет"

О изједању

Радован Рака Радовић Волим жене к'о очи у глави, а нисам за то да много 'укћу' јер се код нас у селу каже: кад жена почне много да се меша у мушки посао, да праска, ми сељаци прилегнемо и 'ставимо метак у цев' и решимо ствар. Сутрадан жена пева и цела кућа мирише на колаче. Ових дана Даница Драшковић много 'укће', поткачио ју је мој пријатељ Веља Илић речима да је боље да прави ајвар, а Вук је изгледа слабо 'стављао метак у цев' чим се она не смирује.

Радован Рака Радовић, председник општине Трстеник, "Свет"