Боље да жуља него да те фоловер (на Твитеру) љуља

Александар Вучић Жуљеви, а не постови на Твитеру! Када озбиљно радиш, постоје они који то и примете и цене. Имаш, одједном, пријатеље, а не фоловере. [...] Пријатељи ти, попут Шредера, помогну да пронађеш нова решења. Фоловери те, пратећи своје недосањане снове, гурну у нешто чему ниси дорастао. И када се то покаже, оду да фоловују неког другог. Пријатељи, пак, остају с тобом и када је тешко.

Александар Вучић, премијер Србије, у ауторском тексту за новогодишњи број недељника „Експрес“, „Бета“

Имам више (смислених) одговора него што има (бесмислених) питања

Саша Јанковић Не одговарам му ништа, јер је питање бесмислено, а и одговор би га могао омести у отварању нове фискултурне сале, семафора или у 'вожњи' половног млазног авиона пред камерама.

Саша Јанковић, омбудсман, о изјави премијера Вучића да је „већ две године знао“ да ће заштитник грађана се кандидује за председника Србије, РТВ

Касапница „Србија“

Саша Јанковић Није, дакле, ово за мене питање хоћу ли бити председник, већ хоће ли било ко од нас моћи да буде било шта у својој земљи ако не пољуби руку сили. У таквој ситуацији свако треба да ради оно што може. Да сам месар, паковао бих шницле у папир са поруком 'Без страха'. Овако радим оно што мислим да најбоље могу да урадим, не мислећи да сам због тога вреднији и храбрији од месара.

Саша Јанковић, заштитник грађана, о одлуци да се кандидује за председника Србије, РТВ

Вредело (их) је побеђивати свих ових година

Доналд Трамп Срећна Нова година свима, укључујући и моје бројне непријатеље и оне који су се борили против мене и тако тешко поражени да једноставно не знају шта да раде.

Доналд Трамп, новоизабрани председник САД, „Твитер“/РТС