Експресија импресије

Сорен Јесен Петерсен Импресиониран сам премијером Косова Рамушом Харадинајем.

Сорен Јесен Петерсен, шеф УНМИК-а, "Бета"

Скидање круне

Чедомир Јовановић Ја сам чуо да они не желе да разговарају са Харадинајем, али нисам схватио да је проблем толико велик да, поред Харадинаја, и ми не можемо да будемо њихови сарадници и свакако мислим да је Борис Тадић особа која је најодговорнија за политичке прилике унутар ДС-а. Баш као што је Општински одбор одлучио да ме искључи из странке на основу његовог налога, тај исти одбор би ме сутра крунисао када би то он од њих и затражио.

Чедомир Јовановић, искључени члан ДС-а, "Б92"

Запамтићете ме као ја Кори!

Бојан Станојевић Када су наши људи питали министра Динкића зашто је Београд добио онолико пара, он је рекао 'и ви сте мене сменили и поставили Кори Удовички'.

Бојан Станојевић, градски менаџер Београда, "РТС"

Урођени оптимисти

Млађан Динкић Увођењем ПДВ-а 1. јануара 2005. године неће доћи до поскупљења ни хлеба ни млека. Медијске најава о значајном скоку цена је због урођеног дефетизма народа који у свему види пропаст.

Млађан Динкић, министар финансија, неколико дана пре поскупљења дуготрајног млека и млечних прерађевина, "Б92"

Урођени оптимисти

Бојан Димитријевић Увођење ПДВ-а неће претерано лоше утицати на куповну моћ у Србији.

Бојан Димитријевић, министар трговине, "Бета"

Опозиција на куб

Вук Драшковић Српски покрет обнове ће у Влади и парламенту бити опозиција, ако Влада до јануара не уклони препреке ка ЕУ.

Вук Драшковић, министар дипломатије СЦГ и председник СПО-а, "Блиц"

Задовољства свога рад

Борис Тадић Актуелна влада је најниже оцењена од свих досадашњих транзиционих влада у читавом региону. Нема ни једне владе која је била самозадовољнија својим резултатима. Влада је задовољна, влада сматра да нас чека сретна будућност, влада каже да је све решено и каже да ће све бити ускоро решено, али каже да се ствари решавају малтене саме од себе. Због чега су задовољни? Зато што се плаше избора, што немају шансе на изборима.

Борис Тадић, као председник Демократске странке

Спремање концепта

Милорад Мирчић Када имате једно друштво које окружује Бориса Тадића, а зову се Шапер, Ђилас и остали онда или спремају концепт или спремају неки маркетиншки трик. Шта би то било чудно да се ми сада потресамо због неког писма које је упућено Светозару Маровићу, популарно званог Чуперак. Зашто би Света Маровић са својим анонимним писмима био интересантан за јавност?!

Милорад Мирчић, посланик СРС-а и председник Одбора за безбедност Скупштине Србије из редова СРС-а, "Б92"

Оправдани страхови

Наташа Кандић Од оснивача ДСС-а сазнала сам да имају оправдан страх, а то значи да имају чињенице, да странком влада КОС и да та странка више нема никакве везе са странком каква је основана.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, "Бета"

Оправдани страхови

Божо Прелевић Претпоставимо да сада ја извршим самоубиство, што би многи и волели.

Божо Прелевић, председник Независне комисије за испитивање околности погибије двојице гардиста, на реконструкцији за новинаре

Буголуб, Буголуб!

Богољуб Карић Ако си сејао жито добићеш жито, а ако си сејао глупост, као што раде многи у политици, не можеш добити кукуруз него само глупост.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, на изборној Скупштини

Буголуб, Буголуб!

Курт Велдон Ниједна политичка партија није толико успела у целом свету за само неколико месеци колико је успео Покрет снага Србије... Мој добар пријатељ Буголуб је веома цењен у Америци.

Курт Велдон, амерички конгресмен и гост на изборној Скупштини Карићевог ПСС-а, "БК"

Буголуб, Буголуб!

Изјаве.нет Богољуб је леп лидер са лепим именом.

Јуриј Михајлович Маринчев, члан Политичког савета Јединствене Русије, на изборној Скупштини Карићевог ПСС-а

Успешни исцрпљивач могућности

Драган Маршићанин Мислим да сам исцрпео своје могућности, и то на веома успешан начин, у унутрашњој политици. Мислим да је спољна политика нешто што представља изазов, не за амбициозног, него вредног и упорног човека и да је то један посао који се може, са много више резултата, а који проистичу из компетентности, остварити, него када се бавите унутрашњом политиком.

Драган Маршићанин, нови амбасадор у Швајцарској, о разлозима зашто се после толико функција одлучио за дипломатију, "Б92"

И сам закон крши закон?

Владан Живуловић Потписивање уговора са америчком фирмом крши Закон о спровођењу Уставне повеље, али Закон не крши само Фонд већ читава администрација Државне заједнице, као и  комисија која није на време пописала имовину неопходну за функционисање Заједнице. То раде и Владе Србије и Црне Горе, исто тако са њима крше Закон, јер овај Закон и овај члан су потпуно блокирали рад са имовином.

Владан Живуловић, директор Фонда за реформу одбране, "Б92"

Будућност је неизвесна а безнађе увек близу

Изјаве.нет Србија пред собом може имати велику будућност. Најважније је не подлегати безнађу. Треба се, једноставно, суочити са будућношћу, разумом а не емоцијама. Кад путујем по Европи или Америци, стално слушам како некаква четири генерала живе овде, мирно, у центру Београда, а тај пети негде, по Босни или где већ, бежи полицији. Кажем: ослободите их се! Шта значе 4-5 људи према вашој будућности?!

Александр Вондра, председник Евроатлантског савета Чешке Републике, "НИН"

Колатерална добит

Александар Вулин После изласка из затвора дуго ми газде кафана и гости нису дозвољавали да платим пиће.

Александар Вулин, левичар, према "НИН"-у

Гладан принципијелном не верује

Мрежа Ухватили сте ме мало у раскораку – тражим паре од Соње Бисерко а она ми се не допада.

Мрежа, избеглица у просторијама Хелсиншког одбора за људска права

Лако питање и тежак одговор

Јован Ћирилов Мојој мајци није било јасно због чега стално носим дугачке рукаве, а кад сам објаснио да имам комплекс ружних руку, питала ме је зашто онда не покријем и лице.

Јован Ћирилов, театролог, "Плејбој"