Банана и друге страхоте

Јово Бакић То што је [Ивица Дачић] уцењен, не значи да су бирачи СПС-а уцењени. Нису су се сви сликали са Бананом, па су мученици у страху.

Јово Бакић, социолог, о Дачићевој подршци председничкој кандидатури Александра Вучића, N1

Вучићева рука каже НЕ деобама

Томислав Николић Сада је било важно да спречимо оно до чега је могло да дође, а то је да поделимо гласове, и препустимо некоме трећем да води Србију који ни не зна шта је Србија. [...] Ја ниједног часа нисам правио никакав раздор. Зашто би мени сметали људи на функцијама у странци, нисам ја у сукобу са идејама које је Александар Вучић спроводио.

Томислав Николић, председник Србије и први председник СНС-а (2008-2012), најављујући одустајање од нове председничке кандидатуре у корист Александра Вучића, „Упитник“ РТС-а

Зло семе (ултра)национализма

Томислав Николић Имамо два проблема, један је у Загребу, један у Сарајеву, а оба су изазвана национализмом. Tамошњи политички представници заснивају свој углед на национализму и посебно на томе да ће „одбранити“ Хрвате, односно Бошњаке од Срба. Ми са Хрватском немамо проблем и радо бисмо путовали у посете. Али они страхују шта ће им рећи ултранационалисти; то је оно што нас разликује, јер Србију не воде ултранационалисти већ људи који воле Србију.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Драгичино ропство горе и од председничког

Томислав Николић Свака шуша може да напише да је фондација корумпирана, иако је то један огроман посао и труд, и иако не видим да ћемо то моћи јако дуго да издржимо. [...] Драгица је ризиковала своју слободу, и као мајка, као бака, физичку слободу, коју би изгубила да смо урадили нешто криминално, а ја сам уложио углед председника републике.

Томислав Николић, председник Србије, о фондацији „Драгица Николић“, „Упитник“ РТС-а

Агенција за борбу против Драгице, Томе и Александра

Томислав Николић Агенцијa за борбу против корупције је [фондацији „Драгица Николић“] послала јако безобразно писмо. У њему је наведено да се сумња да донатори имају привилегије приликом добијања послова са државом, на шта је фондација упитала: да ли се то сумња на председника државе, чија је супруга оснивач, или на председника Владе, која спроводи јавне конкурсе?

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Пророк у сваком селу осим у свом

Томислав Николић Не памтим да је неко био оволико оспораван у земљи, а толико цењен у свету.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Човек који је хтео да буде статиста у Вучићевом (дотираном) филму

Томислав Николић Ја сам први председник који је потпуно демократски обављао ту функцију.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Добровољни носилац породичног и Вучићевог крста

Томислав Николић Када је Александар Вучић спроводио тешке мере, као што сам рекао [да] „носим судбину владе“ тако (поступам) и са својом породицом. Шта ћу да кажем, „питајте моју жену“? Не, хоћу да кажем да учествујем у свему томе.

Томислав Николић, председник Србије, у контексту питања о фондацији „Драгица Николић“, „Упитник“ РТС-а

Лига изузетних (не)пријатеља

Томислав Николић Мој избор је био лак, а било је занимљиво и мучно посматрати како се појединци, одмах након што је неко лансирао вест да бих могао да се кандидујем, сврставају на различите стране. Неки моји пријатељи се одједном претварају у људе који би Србију да заштите од мене.

Томислав Николић, председник Србије, најављујући одустајање од нове председничке кандидатуре (у корист Александра Вучића), „Упитник“ РТС-а

Пустио би Вучић мене (низ воду) али нећу ја њега

Томислав Николић Имам амбиције, ако будем здрав као сада, да наставим да помажем новом председнику, да водимо заједно Србију као сада. Шта то подразумева, о томе ћемо разговарати.

Томислав Николић, председник Србије, најављујући одустајање од нове председничке кандидатуре (у корист Александра Вучића), „Упитник“ РТС-а

Агенције за (повољну) продају украдених ствари

Борко Илић Нису баш морали слоган да нам украду. Изем ти скупе агенције.

Борко Илић, председник Градског одбора ДСС-а у Новом Саду, о слогану „Брже, боље, јаче“ у предизборном споту Александра Вучића, „Твитер“/„Блиц“

Два човека, једна идеја, нула душа

Томислав Николић Вучић и ја смо једна идеја у два човека.

Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ на РТС-у, N1/„bizlife.com“