Тешко побеђенима и нагр(а)ђенима

Предраг Ј. Марковић Македонија је као награду добила оно што смо ми добили као казну. Албанци су на путу да растуре македонску државу, иако је Македонија била кооперативна. Просто, са албанским национализмом није могло тако. Не можемо сву одговорност да бацимо на наше политичаре, део одговорности је и на великим силама које су створиле оквир за распад Југославије и југословенску трагедију.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, „Упитник“ РТС-а

Разбојници пар екселанс

Предраг Ј. Марковић Када се фактички распала Албанија [1997], нисмо се споразумели са умереним Албанцима као што су Фехми Агани и Ибрахим Ругова. Када је ОВК ступила на сцену, све је било је касно. Дотле смо направили много грешака. Албанска сцена се стално ектремизовала, а умерених Албанаца је бивало све мање и мање; и ми данас имамо посла са људима који су прави разбојници. Наши политичари су овакви и онакви, али нису људи који секу главе, пале села и тргују дрогом. У Европи нигде немамо такву врсту разбојника на власти као на Косову.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, „Упитник“ РТС-а

Вучићева (тајкунска) бајка с нашим тужним крајем

Борис Тадић Вучић добија подршку ЕУ због своје флексибилности на тему КиМ и прихватања правног поретка „независне државе Косово“ чак и на северу. Његова владавина довешће до колектирања финансијских средстава у рукама појединаца, или његових блиских пријатеља или чланова СНС-а. Под изговором борбе против тајкунизације, ми ћемо имати највећу тајкунизацију у новијој историји. На крају, нећемо имати ни демократију, ни независне институције, ни новинарску професију, имаћемо опозицију без елементарних ресурса; статистички ће бити приказиван „невероватан раст“, а после пет година ћемо доживети пад низ водопад - потпуни економски слом. Пораз Александра Вучића донео би шансу да се грешке из мог времена исправе.

Борис Тадић, председник СДС-а и бивши председник Србије, о председничким изборима, „Пресинг“ на ТВ N1

Нико никада као Борис

Борис Тадић А ко је то у историји Србије успоставио више независних институција, него ми у време наше извршне власти? Није нико.

Борис Тадић, као бивши председник Србије (2004-2012) и бивши председник ДС-а (2004-2012), „Пресинг“ на ТВ N1

Пре Вучићеве ере смо имали нешто

Борис Тадић У време владе Зорана Ђинђића није успостављен ни омбудсман, ни повереник за информације од јавног значаја. Формирање регулаторних тела сам започео као савезни министар за телекомуникације кроз писање Закона о телекомуникацијама на савезном нивоу [СРЈ], што је било први пут у новијој историји Србије. Гледао сам међународне извештаје о правосуђу, оно „лоше реформисано правосуђе“ је 2011. решило преко милион случајева, а 2012. године, када су правосуђе преузеле нове власти, решено је 500 хиљада случајева.

Борис Тадић, као бивши председник Србије (2004-2012) и бивши председник ДС-а (2004-2012), „Пресинг“ на ТВ N1

Мирко је (био) плашљива зверка

Борис Тадић Мирко Цветковић је имао своје изванредне предности. Да их нема, не би данас био експерт Светске банке за Туркменистан, Белорусију и афричке земље, где врши реформе. Али Мирко Цветковић, са становишта објашњавања јавности, наступа у медијима и спремности да се бори против оних који га нападају, просто нема те перформансе. Једном приликом сам му рекао: „Мирко, када би те напала коала, не би знао да се одбраниш“. Он је човек без агресије у себи, што је људска врлина, али је за политику некада велики проблем.

Борис Тадић, као бивши председник Србије (2004-2012), о некадашњем српском премијеру, „Пресинг“ на ТВ N1

Поздрави их, поздрави (волим их ко пре)

Александар Вучић Меркелова је изнела поздраве и најбоље жеље грађанима Србије.

Александар Вучић, премијер Србије, после састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел, за РТС, „Спутњик“

Кад порастем бићу канцелар

Александар Вучић Очигледно да многи у Немачкој боље разумеју шта смо урадили него ми у Србији.

Александар Вучић, премијер Србије, после састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел, за РТС, „Спутњик“

Мењам сто Јанковића за једног Вучића!

Марко Ђурић Заштитник сопствене фотеље и истакнути члан династије Минхаузен, барон Саша Јанковић, посетио је данас Нови Пазар заједно са малом, али народу по свему најгорем познатом свитом истрошених жутих лезилебовића, са намером да у овој мешовитој средини, на посебно осетљивом месту за Србе и Бошњаке, лаже, свађа и дели народ.

Марко Ђурић, потпредседник ГО СНС-а, о посети председничког кандидата Саше Јанковића Новом Пазару, „Блиц“

Холанђани починили српски геноцид у Сребреници

Реџеп Тајип Ердоган Показаћемо онима који мисле да могу да се извуку са извињењем, да греше. Немачка канцеларка [Меркел] је подржала Холандију. Знамо да су исти. Неке европске земље су таоци у рукама фашистичких и расистичких партија. Упознати смо са поквареним карактером њихове [холандске] цивилизације, како су масакрирали 8.000 Бошњака тамо [у Сребреници]. Знамо их добро.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о забрани политичких митинга у Холандији у контексту референдума у Турској, N1

Данас (немачки) курир, догодине каплар

Александар Вучић Ангела Меркел ми је тачно рекла шта да кажем Јоханесу Хану. Рекао сам - не брини, пренећу.

Александар Вучић, премијер Србије, после посете Берлину а уочи самита премијера Западног Балкана у Сарајеву, Б92

Тежина (изборних) букагија

Цвијетин Миливојевић Њему се редовно дешава да му митинзи почињу у 18.30, када је централни дневник ТВ „Пинк“, да се митинг директно преноси на ТВ „Студио Б“, што је изразито забрањено осим ако програм није означен као страначки. [Ови] председнички избори су трка у којој десеторица трче у патикама с букагијама, док премијер [Вучић] једини има спортску опрему, судије на својој страни, стартни пиштољ и себе десет метара после старта.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, о Александру Вучићу који је „пре подне премијер а поподне председнички кандидат“, „Дневник у 19“ ТВ N1

Што не може Доналд Трамп може Александар Вучић

Александар Вучић Цео свет чека важан сусрет Меркелове и Трампа, али је мала Србија са Западног Балкана успела да стигне до Меркелове пре тога.

Александар Вучић, премијер Србије, током посете Берлину, Б92

Господин Вук и Мистер Вучић

Велимир Илић Градоначелник Ужица Тихомир Петковић претњама је натерао чланове Нове Србије у његовом граду да одлуче да подрже Александра Вучића [као председничког кандидата]. Сви грађани Србије, а не само Ужица, гласајте да Вучић што пре оде. Потпишите шта год вам траже, реците да ћете гласати за Вучића, али немојте га гласати. Вук Јеремић је светски човек, дипломата, који ништа слично не би урадио.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о подршци председничкој кандидатури Вука Јеремића, „Глас западне Србије“/„Танјуг“

Данас узимам(о) част, сутра име, прексутра територију

Еди Рама У Македонији треба да дође до промене свести. Албанци у Македонији су конститутивни елемент, а не мањина. Македонија је држава која је формирана од два једнака субјекта, Македонаца и Албанаца. Уколико се не примени Охридски споразум [2001], ризикујемо да експлодира. Ради се о томе да се спречи катастрофалан крај.

Еди Рама, премијер Албаније, о свом посредовању између „албанских странака и македонских партнера“ током постизборне кризе, „Франкфуртер алгемајне цајтунг“/„Бета“