Ако смо браћа (по оружју) кесе нам нису сестре

Доналд Трамп Снажно подржавам НАТО, али савезници морају да плате оно што дугују. Многе државе дугују огромне суме новца и та ситуација није праведна према Сједињеним Државама.

Доналд Трамп, председник САД, у Белој кући током посете немачког канцелара Ангеле Меркел, РТС

(Пре)лет испод Вучићевог гнезда

Томислав Николић Победник ових [председничких] избора ће дефинитивно бити Александар Вучић. Остали, који себе сматрају озбиљним политичарима, треба да се замисле ако на изборима добију мање гласова од Прелетачевића. Ако они [Саша Јанковић и Вук Јеремић] освоје седам-осам одсто, а Бели чак и четири, а неки од њих су у политици и 30 година, треба да се замисле шта су радили.

Томислав Николић, одлазећи председник Србије, о председничкој кандидатури Луке Максимовића познатијег као Љубиша Прелетачевић Бели, „Курир“

У (унапред) изгубљеним биткама не учествујем

Вук Јеремић Постаћу председник. Никада нисам размишљао о губитку било којих избора на којима сам се кандидовао. За десет година себе видим на крају другог мандата као председника Србије.

Вук Јеремић, председнички кандидат, „Око“ РТС-а

Штеточине категорије „Александар Вулин“

Вук Јеремић Данас најсложенији систем у Србији, а то је ЕПС, води човек који је власник печењаре. Хвала Богу што немамо атомску централу, на њено чело би могао да буде постављен неко као Александар Вулин, и сви бисмо отишли дођавола. То је проблем на свим нивоима у овом друштву.

Вук Јеремић, председнички кандидат, „Око“ РТС-а

Боље бити први (пророк) у свом селу него други у свету

Вук Јеремић Ја сам се кандидовао за првог човека Уједињених нација испред Србије и нисам хтео да правим труле компромисе, који би бацили сенку на частан резултат Србије. Нисам прихватио ни милионске понуде светских компанија после тог другог места на свету. Смешне су ми оптужбе да ми је Србија резервна фотеља, [...] поготово кад долазе од оних који, да нема политике, не би могли да нађу посао ни на тржишту рада у Србији, а камоли у свету. Данас сам у Србији и остаћу у Србији до краја живота.

Вук Јеремић, председнички кандидат, на питање да ли му је понуђена функција заменика генералног секретара УН, „Око“ РТС-а

Дарови за наше европске рођаке

Реџеп Тајип Ердоган Могу да кажем мојим грађанима, кажем мојој браћи и сестрама у Европи: школујте децу у бољим школама, осигурајте да вам породица живи у бољем крају, возите боље аутомобиле, живите у бољим кућама. Имајте по петоро деце, не по троје. Ви сте будућност Европе. То је најбољи одговор на непристојност коју показују према вама, на непријатељство, на неправде.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о забрани митинга у Немачкој и Холандији за подршку проширења председничких овлашћења у Турској, „Танјуг“