Рамо, Рамо, брате мој...

Сорен Јесен Петерсен Поштујем, наравно, његову одлуку, али не могу да прикријем чињеницу да ће његов одлазак оставити велику празнину. Захваљујући динамичном вођству Рамуша Харадинаја, његовој преданости и визији, Косово је данас ближе него икад постизању свог циља у дефиницији статуса. Лично, тужан сам што више нећу радити са својим блиским партнером и пријатељем. Уверен сам да ће Рамуш Харадинај поново моћи да служи Косову, за чију се бољу будућност жртвовао и којој је допринео тако много.

Сорен Јесен Петерсен, шеф УНМИК-а, испраћајући Рамуша Харадинаја у Хаг

Ко није за себе није ни за Владу!

Б92 МИНИСТАР ПОЗИТИВНО ОЦЕНИО СВОЈ РАД

Б92, наслов вести на сајту "Б92"

Ово је земља за неког другог

Љубомир Маџар Тој Влади није лако. Србија је, по мом чврстом уверењу, најкомпликованија земља у свету. То је један готово неуправљив објекат, то је земља без устава, то је земља којој се не знају границе, земља која има грдне проблеме са међународном економском заједницом. То је земља у којој је тешко следити њихова упутства, а да се не изгуби политичка подршка на домаћем терену, а партије ипак живе од гласача и избора.

Љубомир Маџар, економиста, "Б92"

Једна тужба (за ауторска права) мења све

Зоран Костић Цане Песма 'Хиљаду година', из које је узет стих 'Један позив мења све', је жива песма коју изводимо на својим концертима. Замислите сада ја певам 'Један позив мења све', а људи ваде фискалне рачуне и машу њима.

Зоран Костић Цане, "Партибрејкерс", "Курир"

Тома је мало нервозан

Томислав Николић Са 19 година сам отишао на пругу Београд–Бар, а нисам седео као Динкић на факултету, где није могао ни да докторира. Да сам био у близини НБЈ 5. октобра, тврдим да бих сигурно учинио корисну ствар. Смакао бих га као зеца – кад бих видео лопова како улази!

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, "Курир"

Време чуђења у земљи чуда

Предраг Бубало Ја се заиста чудим како сте ви били председник Владе?!

Предраг Бубало, министар приватизације, Зорану Живковићу, "Пинк"

Мука од смучања

Предраг Марковић Док сам био на скијању, неко је очигледно покушао да насанка Скупштину.

Предраг Марковић, председник Скупштине Србије, према "Блицу"

Легалиста

Весна Пешић Ја имам одређене идеје за легалну промену Владе, значи на изборима.

Весна Пешић, бивши амбасадор у Мексику и члан ГСС-а, "Радио Б92"

А касарне у...

Чедомир Јовановић После речи Зорана Ђинђића 'Ако Србија стане' сви су мислили да је тако нешто немогуће и да смо предалеко отишли да би то могла да постане наша стварност. Међутим, не само да се то десило већ имамо и премијера који воли да спава до подне, школе нам се претварају у богомоље, а богомоље у касарне.

Чедомир Јовановић, председник Центра за модерну политику, "Панчевац"

Не мешај жабе и крокодиле

Дејан Миленковић Багзи Читајући оптужницу, видим да су измешане бабе и жабе и да нема крокодила који су изнад свих нас.

Дејан Миленковић Багзи, оптужени на суђењу за убиство Зорана Ђинђића

Мирно!

Изјаве.нет Зорана Мијатовића и Горана Петровића на чело ДБ-а поставио је ДОС и притискали су их да реше случај. Они су се бојали Улемека, и за све што није било учињено кривили су мене. Једном приликом сам био присутан када су Мијатовић, Лукић, Петровић и Михајловић стајали мирно пред Улемеком.

Љубиша Милановић, бивши руководилац дела полицијске јединице "Поскок", сведок на суђењу за злочин на Ибарској магистрали

На месту вољно

Момо Капор Не знам да ли због тога већ хапсе, али морам да кажем да је Легијин роман узбудљива, надахнуто написана исповедна књига, и немогуће је да ју је, како су неки спекулисали, написао неко други, ко никада није био у таквој ситуацији. Аутора 'Гвозденог рова', нажалост, не познајем. У случају Легијиног романа не ради се о лепоти белетристике, већ о причи, која се мора крваво платити да би се дошло до ње, што је, по мени, најскупљи део књижевности. По таквој књизи би Американци снимили филм за више Оскара.

Момо Капор, писац и сликар, "Курир"

Изигравања

Димитрије Боаров Много шта и даље не знамо, али је јасно да један министар Владе Србије, а то је Илић, овде изиграва Карићевог адвоката, а један страни амбасадор, руски, изиграва адвоката једног руског брокера. Све у свему, тај велики посао није добро почео.

Димитрије Боаров, економски новинар, о недоумицама у вези с продајом Мобтела, "Б92"

Будите људи иако сте новинари!

Смиљко Костић Када вас људи позову на свадбу, да ли ви долазите са пушком или долазите да пијете и да се веселите. Данас је дан значајан и у том правцу треба да буду питања. Немојте да питате нека питања која стално питате. Не можете да постављате та питања то вам ја кажем овако ко човек. И сад ћете као најважнију тему да ставите Карлу дел Понте сутра у новинама, а не ово сто смо урадили стратешку ствар.

Смиљко Костић, градоначелник Ниша, на заједничкој конференцији за новинаре са министром Првославом Давинићем, после питања о Ратку Младићу на које министар одбране није желео да одговори

Азилант у логору

Соња Савић У кућном затвору живим 19 година, финансијски спречена да уживам обиље живота, одбачена од финансијера исте оне мреже која се исплела око Србије 1986-87. Разлика је што се данас не осећам више као кућни азилант већ као логорски затвореник под строгом присмотром... Ако је мој страшни суд моја судбина, онда хајде да је одживим. Где се окотиш ту и цркнеш!

Соња Савић, глумица, "Врањске"

Мрзи самоћу, воли да мисли

Наташа Беквалац Мрзим самоћу и зато имам кућне љубимце. Када сам са собом превише размишљам а то често није добро за мене.

Наташа Беквалац, певачица, "Илустрована политика"

Лидер за 21. век

Сани Армани Себе никад не бих назвала водитељком, а још мање сам новинар. Декларишем се као вођа.

Сани Армани, водитељка на "Пинку", "НИН"