Тачија и Раму качите на јарбол, мене нећете

Александар Вучић Када бих ја изјавио да сви Срби треба да живе у истој држави, вероватно бих био окачен у Бриселу на јарбол, уместо неке од застава које тамо висе.

Александар Вучић, премијер и изабрани председник Србије, у контексту изјава Едија Раме и Хашима Тачија, „Бета“

Ко данас издаје радикале, издаће сутра и Вучића

Војислав Шешељ У целом Топличком округу се наставља акција поткупљивања појединих чланова обећањем радних места у фабрици, чија се изградња тек планира. У Житорађи је „пукао“ цели општински одбор због издаје народног посланика Миленковића. Слично се десило у Прокупљу, где није отишао цели одбор, него потпредседник одбора са одређеним бројем чланова, али су српски радикали успели да санирају ту ситуацију.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, на конференцији за новинаре о „оштрици Вучићеве офанзиве“, сајт СРС-а

Верује у републику и династије које из ње исходе

Милан Ћулибрк Колико год се критичари трудили, нико није изрекао већу оптужбу на рачун режима од Ивице Дачића. Несвесно, или сасвим намерно, за „Курир“ је изјавио да се нада да ће његова и Вучићева ћерка једног дана водити Србију! Каква је Србија данас, сутра не искључујем ни то, само се питам како је тако нешто Дачићу уопште пало на памет? Одакле му идеја да ће народ „једног дана, а можда и пре“ гласати за Андреу и Милицу, или је Дачић уверен да се осим њега и Вучића нико други и неће питати за то? Иако слутим да њих двојица нису монархисти, лидер СПС-а очито је спреман да нам подари нове династије.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Све је слично само Езре Паунда нема

Љубомир Симовић Већ сам у сличним приликама цитирао Езру Паунда, који је у једној песми написао: „Кад само помислим на шта би Америка личила, да се класици више растурају, од тога да заспим не могу“. Кад само помислим на шта би Србија личила да смо више читали Доситеја, Стерију, Јована Цвијића, Милутина Миланковића, Исидору Секулић, Светозара Радојичића, Слободана Јовановића, Иву Андрића…

Љубомир Симовић, књижевник и академик САНУ, „Недељник“/„bizlife.rs“

Ниш је срце (велике) Албаније

Јонуз Муслију Без Ниша, ово није Велика Албанија и Србија чак треба да нам буде захвална што Албанци траже уједињење само Албаније, Косова и Прешевске долине.

Јонуз Муслију, председник општине Бујановац и председник Албанског националног већа, о изјавама Хашима Тачија и Едија Раме, „Танјуг“

Природна Албанија и неприродна Србија

Јонуз Муслију Унија Албаније са Косовом без Прешевске долине, без Медвеђе, Бујановца и Прешева, је бесмислена. Сада је кључни тренутак да Албанија и Косово покажу Србији да је то део Албаније у који не треба дирати.

Јонуз Муслију, председник Општине Бујановац, „Блиц“