Катастарско Косово је наше

Љубомир Живков Паде ми камен са срца: Србија је са Косова успела да спасе катастарске и матичне књиге и сва документа. Што ће рећи да су из државних руку испуштени само територија и преостало неалбанско становништво.

Љубомир Живков, колумниста "Времена"

Слику нашу љубим

Миливоје Глишић Принцу (краљу?) највише се приближио Зоран Ђинђић; стално се сликао с њим, за домаћу и спољну употребу. Ђинђић је изјавио да није битно шта је у његовој души - република или монархија - важно је да се сликамо, па да срушимо Милошевића!

Миливоје Глишић, колумниста "НИН"-а

СПС финансијери

Сава Јањић Они Албанци који су то уредно плаћали и давали новац за изборне кампање СПС-а имали су изузетне привилегије и невероватно се обогатили. Сиромашнији слој албанског становништва био је под притиском и контролом. Ипак, мислим да је највећа количина оружја ушла преко тих привилегованих пословних кругова, који су осетили како се развија ситуација.

Сава Јањић, монах, "Време"

Ђенерал од Лепена

Милић од Мачве Представили сте ме као господина Милића од Мачве. Ја нисам био ни друг Милић, па не могу бити ни господин. Ја сам генерал Лепенски стар најмање 14 000 година и потичем са самог дна лепенске цивилизације.

Милић од Мачве, сликар, "Телевизија Републике Српске"

Рајски врт

Љубомир Маџар Ми живимо у рају лудака. Због одржавања нереалног званичног курса се ствара лажна слика о губицима и дуговањима привреде. Према реалном курсу губици су 135 милијарди што је више од вредности имовине привреде.

Љубомир Маџар, професор Економског факултета, "Blicnews"

Да није Јавлинскић?

Стивен Лераби Видим правог демократу, али нажалост, мале су шансе да ће он да победи на изборима. Ради се о Грегорију Јавлинском, али подршка коју има није довољна да постане следећи лидер Србије.

Стивен Лераби, Клинтонов саветник за питања безбедности, "Blicnews"

Трактор гусеничар

Зоран Ђинђић Где год Милошевић уђе са тенковима, Срби излазе на тракторима као избеглице.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Данас"

Буразерски или другарски капитализам?

Драган Вујадиновић Само потпуно празним главама још увек није јасно да узроци садашње и будућих беда нису све дуже картотека народних непријатеља, већ систем 'буразерског' капитализма, тј. 'обрнуте економије' који законито ствара беду на макро и екстрапрофите на микро нивоима (џеповима). Овај систем већ више година живи тако што једе супстанцу (опрему, капитал, грађане).

Драган Вујадиновић, у економском коментару листа "Данас"

Из њихових уста у...

Изјаве.нет Резултат Ваше државничке мудрости врло брзо ће се осетити у читавој Југославији и свуда где Срби живе.

СПС Пећ, у честитки С. Милошевићу поводом потписивања Дејтонског споразума, времеплов листа "Данас" за 1995

Искључивање слике, тона и људи

Брана Петровић Ако је независна и слободна, ако је изистински борац за демократију, за људска права и слободу мишљења, државна телевизија је у обавези да на следећем заседању Скупштине, а кад је то у интересу свега горе побројаног, искључи и слику а не само тон. Само кад искључи и слику и тон (а не само тон) Телевизија ће дати свој пуни допринос демократском преображају српског народа. Зар треба ја да их учим: укидајући тон а остављајући слику, телевизија отвара простор непријатељима демократије за сваку врсту манипулативног деловања.

Брана Петровић, у колумни "Шта ми се догађа", "НИН"

На бранику бурета барута

Александар Ђаја И тако, да није било Грка и снажних антиамеричких демонстрација младих левичара и осталог поштеног света у тој пријатељској земљи, Балкан би с одређеном дозом гађења могао комотно да се преформулише, од 'бурета барута' у 'бачву понизности и кукавичлука'. И, наравно, да нема нас, али, та је прица позната...

Александар Ђаја, коментатор "Борбе"

Супер и остали диктатори

Политика СОФИЈА СЕ ПОНИЗИЛА ПРЕД ДОКАЗАНИМ ЛАЖОВОМ, КОРУМПИРАНИМ СУПЕРДИКТАТОРОМ КЛИНТОНОМ

Политика, наслов на првој страни

Бриџспотинг

Изјаве.нет Кад могу Енглези да имају удружење људи, њих више од 20.000 који гледају у возове, што ми Срби, кад су нам већ сви возови прошли, не бисмо имали удружење бранилаца мостова, кад смо их већ одбранили.

Мирко Новески, секретар удружења грађана "Мост", "Репортер"

Туђ тајминг нећемо, свој не дамо

Изјаве.нет Нисмо дозволили да нам НАТО наметне свој тајминг. Ми са чувањем моста нисмо престали са крајем бомбардовања. Нас је заједничка улога његових бранилаца толико зближила да ни једно једино вече нисмо престали са окупљањем на Бранковом мосту. Јесте, били смо на њему, у свом редовном термину од пола осам до пола девет, и оно вече кад су растурили демонстранте. Нисмо се склањали ни од Савеза за бомбардовање, па нећемо ни од овог за промене.

порптарол удружења грађана "Мост, "Репортер"